Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: XVideo colors washed out w/fglrx 8.5

  1. #11
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4

    Default

    Hallo,

    one year later, catalyst 9.8 but I have the same issue Any new solutions?

  2. #12
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,385

    Default

    I don't think anyone has entered a bug report for this yet :

    http://ati.cchtml.com

    That would be a good first step.

  3. #13
    Join Date
    May 2009
    Posts
    22

    Default

    It is known since years and is not fglrx specific. ATI cards are always using Video-Level (grayscale 16 - 235) for HD-Resolutions when outputting Video.

  4. #14
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    66

    Default

    The same problem exists under WindowsXP as well

    The picture is dull, washed out (low contrast) and with a lack of definition. The ATI driver always outputs the video with TV levels (16-235) even on computer displays.
    This bug is so serious that I'm still using a slow ass software decoder* for video playback.

    There should be an option in the Catalyst Control Center to select the output levels, i.e.:

    ----------------
    Output levels
    ----------------
    [ ] Auto-detect (driver controlled, default)
    [ ] Force TV levels / standard range (16-235)
    [x] Force PC levels / full range (0-255)
    [ ] Application controlled (media players can detect and choose the correct setting)
    ---------------------------------------------

    * shader-based conversion can do the trick, but it doesn't work for all videos.
    Last edited by tuxdriver; 10-07-2009 at 05:06 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •