Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 23 of 23

Thread: Radeon x550/x700 Dri with radeon driver?

  1. #21
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    14

    Default

    Well, I tried rebuilding the dri and drm modules only, using source from git. Everything compiled without error.
    [http://dri.freedesktop.org/wiki/Building]

    Even if the whole stack didn't work, I expected that I'd now see radeon initialised in dmesg. No such luck. I did get a couldn't find RGB visual from glxinfo but I doubt that's an improvement!

    Realistically, it's probably beyond me right now since I'm pretty new to linux (though used FreeBSD for a while). Still, I might as well try to build xorg 7.4 while I'm on a roll screwing things up!

  2. #22
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    14

    Default

    I tried the stick topic here with info on how to update using .deb packages and made some progress.

    Now I get:

    dmesg | grep drm
    [ 40.559264] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
    [ 40.567352] [drm] Initialized radeon 1.29.0 20080613 on minor 0
    [ 43.070095] [drm] Setting GART location based on new memory map
    [ 43.070962] [drm] Loading R400 Microcode
    [ 43.070997] [drm] Num pipes: 2
    [ 43.071004] [drm] writeback test succeeded in 1 usecs
    [ 77.698202] [drm] Num pipes: 2
    [ 182.706096] [drm] Loading R400 Microcode
    [ 182.706123] [drm] Num pipes: 2
    [ 187.520228] [drm] Num pipes: 2
    [ 191.120150] [drm] Setting GART location based on new memory map
    [ 191.121018] [drm] Loading R400 Microcode
    [ 191.121049] [drm] Num pipes: 2
    [ 191.121054] [drm] writeback test succeeded in 1 usecs
    [ 217.301150] [drm] Num pipes: 2
    [ 501.957824] [drm] Loading R400 Microcode
    [ 501.957851] [drm] Num pipes: 2
    [ 504.207978] [drm] Num pipes: 2
    [ 507.800241] [drm] Setting GART location based on new memory map
    [ 507.801111] [drm] Loading R400 Microcode
    [ 507.801146] [drm] Num pipes: 2
    [ 507.801153] [drm] writeback test succeeded in 1 usecs
    [ 544.001440] [drm] Num pipes: 2
    [ 547.574397] [drm] Setting GART location based on new memory map
    [ 547.575280] [drm] Loading R400 Microcode
    [ 547.575315] [drm] Num pipes: 2
    [ 547.575321] [drm] writeback test succeeded in 1 usecs
    [ 556.968699] [drm] Num pipes: 2
    [ 673.965856] [drm] Setting GART location based on new memory map
    [ 673.966697] [drm] Loading R400 Microcode
    [ 673.966729] [drm] Num pipes: 2
    [ 673.966734] [drm] writeback test succeeded in 1 usecs
    [ 688.377301] [drm] Num pipes: 2
    [ 732.747416] [drm] Setting GART location based on new memory map
    [ 732.748275] [drm] Loading R400 Microcode
    [ 732.748310] [drm] Num pipes: 2
    [ 732.748317] [drm] writeback test succeeded in 1 usecs
    [ 748.031854] [drm] Num pipes: 2
    [ 751.603312] [drm] Setting GART location based on new memory map
    [ 751.604176] [drm] Loading R400 Microcode
    [ 751.604212] [drm] Num pipes: 2
    [ 751.604218] [drm] writeback test succeeded in 1 usecs
    [ 756.730460] [drm] Num pipes: 2
    [ 779.326775] [drm] Loading R400 Microcode
    [ 779.326810] [drm] Num pipes: 2
    [ 806.765247] [drm] Num pipes: 2
    [ 944.922487] [drm] Loading R400 Microcode
    [ 944.922514] [drm] Num pipes: 2
    [ 948.024324] [drm] Num pipes: 2


    However, I still think I need to upgrade other components.
    Screen is only white when I try to log in to gnome.
    I temporarily set xorg.conf to use the vesa driver while I sort it out.

  3. #23
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    14

    Default

    Tried the xorg-edgers-live-test script in a live cd environment and DRM worked without further tweaking. This card was definitely not supported in xorg 7.3 as the documentation claimed at the time. Thanks for all the help tracking down the issue.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •