Results 1 to 8 of 8

Thread: Catalyst8.8+Wine=CorruptedScreen

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5

    Default Catalyst8.8+Wine=CorruptedScreen

    first did clean Ubuntu Hardy Heron(8.4.1) install
    ran ati drivers 8.8, wow nice compiz worked and over all eveything else on desktop. than installed wine1.1.3 + wow2.4.3
    did manual(method2 from cchtml.com) catalyst install
    http://pastebin.com/mfc7b7e5

    started wow client and it turns out screen turns to this
    http://img83.imageshack.us/img83/9356/p8253958qr7.jpg (camera) | http://img151.imageshack.us/img151/6...eenshotec7.png (screenshot)
    wine logs with d3d & opengl modes http://pastebin.com/m1fbc7bd8
    config.wtf http://pastebin.com/m114945f
    xorg.conf http://pastebin.com/m3f427397

    comp specs: ati radeon x1600, 2GB ddr1-667,asus a8v-xe, ubuntu hardy 8.4.1, wine 1.1.3, xorg1:7.3+10ubuntu10.2
    2.6.24-19-generic #1 SMP Wed Aug 20 22:56:21 UTC 2008 i686 GNU/Linux

    after trying fixing and checking guides. choosed to test some linuxnative games like alienarena and quake3. what worked well but wow+wine dont. have tried to google and search from all kind of forums for help but nothing found yet. so anyone notice something strange or wrong in those? or got similiar problems with wine1.1.3, catalyst8.8, ati radeon x1600?

    also noticed this old bug
    http://ati.cchtml.com/attachment.cgi?id=609&action=edit

    tested to run quake3 with wine and it got also same corrupted screen problem. just wondering have i dont something wrong or that bug ain't fixed yet?

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    314

    Default

    Quote Originally Posted by masteri View Post
    just wondering have i dont something wrong or that bug ain't fixed yet?
    It isn't fixed yet. I don't play WoW, but if you search through these forums there's information/links about working around this with WoW - some of the things you may end up needing are:
    - add a "Virtual" screen size entry in your main xorg.conf
    - use the mesa version of libGL.so rather than the version fglrx replaces it with
    - Run a nested X server, and run WoW inside that

    Sorry I don't have detailed instructions, maybe someone else can help

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    2

    Default catalyst 8.8 + wine + radeon HD2600: same screen corruption

    I see exactly the same problem, and have the same software, but a Radeon HD2600 Pro. I've just installed the catalyst 8.8 drivers, but also reported the same problem against catalyst 8.5 here: http://www.phoronix.com/forums/showthread.php?t=11489.

    An X screenshot shows a perfect image, yet what I see on the screen is a bunch of long-flat rectangles that are in the wrong position. Here's a photo:

    Any tips would be most welcome.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by grantek View Post
    It isn't fixed yet. I don't play WoW, but if you search through these forums there's information/links about working around this with WoW - some of the things you may end up needing are:
    - add a "Virtual" screen size entry in your main xorg.conf
    - use the mesa version of libGL.so rather than the version fglrx replaces it with
    - Run a nested X server, and run WoW inside that

    Sorry I don't have detailed instructions, maybe someone else can help
    i've tested that Virtual trick but not sure is 1442x900 correct one, well i quess i might give a little brake for wine, and use linux native games till they fix that. i think i used 8.5drivers few months back(used envy to install it) and than those worked but now envy uses 8.6 and it doesn work and cannot get 8.5 working while doing manual install. but these 8.8 work fine on all linux side, like gnome,compiz,quake3, much more performance and stability comparing to repositierie drivers.
    Last edited by masteri; 09-02-2008 at 04:00 AM.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    260

    Default

    Quote Originally Posted by masteri View Post
    i've tested that Virtual trick but not sure is 1442x900 correct one, well i quess i might give a little brake for wine, and use linux native games till they fix that. i think i used 8.5drivers few months back(used envy to install it) and than those worked but now envy uses 8.6 and it doesn work and cannot get 8.5 working while doing manual install. but these 8.8 work fine on all linux side, like gnome,compiz,quake3, much more performance and stability comparing to repositierie drivers.
    Virtual trick works fine, if your resolution is 1440x900, then use 1441x900.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by Extreme Coder View Post
    Virtual trick works fine, if your resolution is 1440x900, then use 1441x900.
    well virtual just makes that checkerboard much sharper boxes with wine. so virtual works but doesn't fix wine problem.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1

    Default

    Lower the screen resolution (ctrl-alt--), launch the wine app and restore the previous screen resolution.
    Dirty but works.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by skui View Post
    Lower the screen resolution (ctrl-alt--), launch the wine app and restore the previous screen resolution.
    Dirty but works.
    nice it worked, thanks alot for all tips

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •