Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Several FPS games are broken

  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    677

    Default Several FPS games are broken

    Hi,

    I'm wondering if anyone can help me here with this annoying issue. In both ETQW and Sauerbraten, my mouse has a regular tendency to "reset" itself to a specific spot on the screen. The spot changes from game to game, but the games are unplayable, because one second I'm aiming and firing someone, and the next second I'm suddenly pointing at the sky. Gah.

    I tried searching about but found no solutions.

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Location
    Third Rock from the Sun
    Posts
    6,584

    Default

    Quote Originally Posted by Vadi View Post
    Hi,

    I'm wondering if anyone can help me here with this annoying issue. In both ETQW and Sauerbraten, my mouse has a regular tendency to "reset" itself to a specific spot on the screen. The spot changes from game to game, but the games are unplayable, because one second I'm aiming and firing someone, and the next second I'm suddenly pointing at the sky. Gah.

    I tried searching about but found no solutions.
    Vadi, are you using evdev for your mouse?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    677

    Default

    I have no idea. How can I check?

    I suspect this issue is for quake-based games (although I wasn't able to find out if cube 2 is one). Savage 2 is working just fine.

  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Location
    Third Rock from the Sun
    Posts
    6,584

    Default

    Quote Originally Posted by Vadi View Post
    I have no idea. How can I check?

    I suspect this issue is for quake-based games (although I wasn't able to find out if cube 2 is one). Savage 2 is working just fine.
    in the mouse section of your xorg.conf it would say somthing like:

    Section "InputDevice"
    Driver "evdev"
    Identifier "Mouse[1]"
    .......

  5. #5
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    677

    Default

    This is the only section I have with a mouse:

    Section "InputDevice"
    Identifier "Configured Mouse"
    Driver "mouse"
    Option "CorePointer"
    EndSection
    Can't find a mention of "evdev" in xorg.conf anywhere, but this is one of those new minimal ones, so I'm not sure.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    West Australia
    Posts
    368

    Default

    I remember having this problem once. I suspect it's the mouse driver too. I remember it was specifically a quake one problem too.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,634

    Default

    @Vadi

    It is the driver statement, if you want to use evdev then you may not use mouse but evdev.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    677

    Default

    Um... I don't know what do I want to use. I want to use something that works.

    What is evdev? Should I try using that as the driver?

  9. #9
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    West Australia
    Posts
    368

    Default

    Quote Originally Posted by Vadi View Post
    Um... I don't know what do I want to use. I want to use something that works.

    What is evdev? Should I try using that as the driver?
    Just curious Vadi. What distro are you using?

  10. #10
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    677

    Default

    Hm, guess

    I suspect this might've come from one of the numerous PPA's I've subscribed... my compiz is acting as if the mouse is being very twitchy (window previews flicker a bit, when resizing the window, the light-blue rectangle turns dark-blue...)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •