Page 12 of 12 FirstFirst ... 2101112
Results 111 to 118 of 118

Thread: AMD Catalyst 8.9 Gets WINE Fix, RandR 1.2 Support

  1. #111
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    DG, IL, USA
    Posts
    213

    Default

    I finally upgraded my drivers to ati's latest..I find a nice performance boost over the
    8.476's fps is up doing a few quick rounds of UT2k4 lowest was 83 highest was in the 200's.

    glxgears is up without the previous 1k dips
    [larry@Tardis-1 ~]$ glxinfo
    name of display: :0.0
    display: :0 screen: 0
    direct rendering: Yes
    [larry@Tardis-1 ~]$ glxgears
    44767 frames in 5.0 seconds = 8953.278 FPS
    44688 frames in 5.0 seconds = 8937.491 FPS
    44693 frames in 5.0 seconds = 8938.566 FPS
    44688 frames in 5.0 seconds = 8937.539 FPS
    44695 frames in 5.0 seconds = 8938.991 FPS
    44684 frames in 5.0 seconds = 8936.670 FPS
    44692 frames in 5.0 seconds = 8938.289 FPS
    44696 frames in 5.0 seconds = 8939.011 FPS
    44702 frames in 5.0 seconds = 8940.252 FPS
    [larry@Tardis-1 ~]$ fgl_glxgears
    Using GLX_SGIX_pbuffer
    8967 frames in 5.0 seconds = 1793.400 FPS
    9942 frames in 5.0 seconds = 1988.400 FPS
    9937 frames in 5.0 seconds = 1987.400 FPS
    [larry@Tardis-1 ~]$ fglrxinfo
    display: :0.0 screen: 0
    OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
    OpenGL renderer string: RADEON X800 PRO
    OpenGL version string: 2.1.7979 Release

    Vid playback is ok using VLC ..best ATI drivers I've used in quite a while keepers for me
    Nice job ATI..

    I'll try 3D desktop and wine tomorrow. Using Mandriva 2008.0 i586
    Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety,deserve neither Liberty nor Safety.
    Ben Franklin 1755

  2. #112
    Join Date
    May 2007
    Location
    Third Rock from the Sun
    Posts
    6,587

    Default

    Quote Originally Posted by DarkFoss View Post
    I finally upgraded my drivers to ati's latest..I find a nice performance boost over the
    8.476's fps is up doing a few quick rounds of UT2k4 lowest was 83 highest was in the 200's.

    glxgears is up without the previous 1k dips
    [larry@Tardis-1 ~]$ glxinfo
    name of display: :0.0
    display: :0 screen: 0
    direct rendering: Yes
    [larry@Tardis-1 ~]$ glxgears
    44767 frames in 5.0 seconds = 8953.278 FPS
    44688 frames in 5.0 seconds = 8937.491 FPS
    44693 frames in 5.0 seconds = 8938.566 FPS
    44688 frames in 5.0 seconds = 8937.539 FPS
    44695 frames in 5.0 seconds = 8938.991 FPS
    44684 frames in 5.0 seconds = 8936.670 FPS
    44692 frames in 5.0 seconds = 8938.289 FPS
    44696 frames in 5.0 seconds = 8939.011 FPS
    44702 frames in 5.0 seconds = 8940.252 FPS
    [larry@Tardis-1 ~]$ fgl_glxgears
    Using GLX_SGIX_pbuffer
    8967 frames in 5.0 seconds = 1793.400 FPS
    9942 frames in 5.0 seconds = 1988.400 FPS
    9937 frames in 5.0 seconds = 1987.400 FPS
    [larry@Tardis-1 ~]$ fglrxinfo
    display: :0.0 screen: 0
    OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
    OpenGL renderer string: RADEON X800 PRO
    OpenGL version string: 2.1.7979 Release

    Vid playback is ok using VLC ..best ATI drivers I've used in quite a while keepers for me
    Nice job ATI..

    I'll try 3D desktop and wine tomorrow. Using Mandriva 2008.0 i586
    http://wiki.cchtml.com/index.php/Glx...ot_a_Benchmark

  3. #113
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    DG, IL, USA
    Posts
    213

    Default

    Ty Deanjo, knew that, just posted the numbers to show the consistency in glxgears..no inexplicable dips. First time since the 8.28's for me.

    UT2k4 using the stat fps command was the only real benchmark I rely on to see any improvements in gaming.

    Just fired up wine and I have EverQuest running as I type this. Finally might be able to leave
    xp behind once and for all.

    Going to see if I can run fraps under wine to check the fps of EQ.

    Again nice work Amd/ATI
    Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety,deserve neither Liberty nor Safety.
    Ben Franklin 1755

  4. #114
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3

    Default

    I am still experiencing the checkerboard problem with 8.9 and MythTV.

    I am running an Asus P2-M2A690G barebones PC which has the Radeon 1250 integrated onboard plus HDMI output. I have it connected up via HDMI to a HDTV running 1080p res.

    Running mythbuntu 8.4.1 and updates with the ATI drivers installed as per the instructions on cchtml. Everything looks to be working OK but I am still getting checkerboard of doom when running the MythTV frontend. Setting a "virtual X Y" in xorg.conf does work around the problem but is not really usable.

    There is a second problem even when running the larger virtual screen when trying to view TV where the display gets split horizontally with both halves showing a squashed version of the image, but I think that might be a different issue.

  5. #115
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    26

    Default

    itomkins, before you installed the 8.9 drivers did you uninstall the old ones, or did you just install the new ones over the old ones? I would suggest uninstalling the drivers, rebooting and then reinstalling them and seeing if this fixes your problems.

  6. #116
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by wfeltmate View Post
    itomkins, before you installed the 8.9 drivers did you uninstall the old ones, or did you just install the new ones over the old ones? I would suggest uninstalling the drivers, rebooting and then reinstalling them and seeing if this fixes your problems.
    To avoid any issues I did a fresh install of Mythbuntu, so I never installed the ATI drivers from the repositories. This is what I get from fglrxinfo.

    $ fglrxinfo
    display: :0.0 screen: 0
    OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
    OpenGL renderer string: ATI Radeon X1200 Series
    OpenGL version string: 2.1.7979 Release
    Last edited by itomkins; 10-04-2008 at 06:09 AM. Reason: more info

  7. #117
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    26

    Default

    That's what should be appearing, so at least we know that Mythbuntu is loading the driver properly. When you open the Catalyst Control Center, under Information, and then Software, what is the driver version listed? For 8.9 it should show 8.53.4

  8. #118
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by wfeltmate View Post
    That's what should be appearing, so at least we know that Mythbuntu is loading the driver properly. When you open the Catalyst Control Center, under Information, and then Software, what is the driver version listed? For 8.9 it should show 8.53.4
    Yes, I have just double checked and the version is showing as 8.53.4

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •