Page 5 of 9 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 41 to 50 of 90

Thread: People willing to test nvclock

  1. #41

    Default

    It has been fixed in cvs.

  2. #42
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    middle europe
    Posts
    5

    Default

    hmm... it's nvclock output from latest cvs compiled few minutes before i wrote post above.

  3. #43
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    3rd Rock
    Posts
    9

    Default

    Just updated from cvs. It appears i have 50c in nvidia-settings
    and GPU=45c board_temp=40c in nvclock. Also i am forcing 90%
    fan speed but it says here it is set to 'auto'. Fan speed is
    correct though.
    Code:
    vger ~ # nvclock -i
    -- General info --
    Card: 		nVidia Geforce 8800GTX
    Architecture: 	NV50/G80 A2
    PCI id: 	0x191
    GPU clock: 	621.000 MHz
    Bustype: 	PCI-Express
    
    -- Shader info --
    Clock: 1458.000 MHz
    Stream units: 128 (11111111b)
    ROP units: 24 (111111b)
    -- Memory info --
    Amount: 	768 MB
    Type: 		384 bit DDR3
    Clock: 		999.000 MHz
    
    -- PCI-Express info --
    Current Rate: 	16X
    Maximum rate: 	16X
    
    -- Sensor info --
    Sensor: Analog Devices ADT7473
    Board temperature: 40C
    GPU temperature: 45C
    Fanspeed: 2580 RPM
    Fanspeed mode: auto
    PWM duty cycle: 89.8%
    
    -- VideoBios information --
    Version: 60.80.0e.00.15
    Signon message: GeForce 8800 GTX VGA BIOS
    VID mask: 3
    Voltage level 0: 1.10V, VID: 0
    Voltage level 1: 1.20V, VID: 1
    Voltage level 2: 1.30V, VID: 2

  4. #44

    Default

    I have added a bunch of fixes and temperature reporting of LM99/ADT7473/MAX6659 sensors used on geforce6/7/8 boards should be correct now.

  5. #45
    Join Date
    May 2007
    Location
    Third Rock from the Sun
    Posts
    6,583

    Default

    Quote Originally Posted by Thunderbird View Post
    I have added a bunch of fixes and temperature reporting of LM99/ADT7473/MAX6659 sensors used on geforce6/7/8 boards should be correct now.
    They match up here now.

  6. #46

    Default

    The number of stream and rop units wasn't correct on most geforce8/9/gtx cards. I have fixed that in cvs and hopefully it is correct for everyone now.

  7. #47
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    99

    Default

    GPU: 8800GT (G92 A2)
    PCI ID: 0x611

    On my card nvclock and nvidia-settings are now much closer, but there is still an occasional difference of 1C, which may be considered acceptable. Also, on a few runs of nvclock -T, the output was completely weird:

    Code:
    user@host:~/src/nvclock/nvclock/src$ ./nvclock -T
    nVidia Geforce 8800GT
    => GPU temperature: 68C
    => Board temperature: 54C
    user@host:~/src/nvclock/nvclock/src$ ./nvclock -T
    nVidia Geforce 8800GT
    => GPU temperature: 37C
    I just got a 9500GT for another PC. If I notice anything odd with that I'll report it. Thanks for the good work on nvclock so far.

  8. #48

    Default

    It is likely a rounding difference. The sensor outputs in more than 8 bits and right now I'm showing just the part in front of the dot/comma. I could also show the extra fraction but it isn't that important, you could say it is noise.

  9. #49
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3

    Default another debug output

    idle:
    Code:
    ./nvclock -d -T
    Probing I2C busses
    bus: 0 device: fc
    bus: 0 device: ae
    bus: 0 device: ac
    bus: 0 device: aa
    bus: 0 device: a8
    bus: 0 device: a6
    bus: 0 device: a4
    bus: 0 device: a2
    bus: 0 device: a0
    bus: 0 device: 74
    bus: 0 device: 6e
    bus: 3 device: a0
    bus: 3 device: 6e
    m1=5 m2=1 n1=37 n2=1 p=1
    m1=3 m2=1 n1=32 n2=1 p=1
    nVidia Geforce 8600GT
    NV_20008 (0x20008): c0081860
    slope=0.043000, offset=-227.000000, correction=0
    => GPU temperature: 41C
    => GPU temperature according to NV-CONTROL: 54

    with glxgears:
    Code:
    ./nvclock -d -T
    Probing I2C busses
    bus: 0 device: fc
    bus: 0 device: ae
    bus: 0 device: ac
    bus: 0 device: aa
    bus: 0 device: a8
    bus: 0 device: a6
    bus: 0 device: a4
    bus: 0 device: a2
    bus: 0 device: a0
    bus: 0 device: 74
    bus: 0 device: 6e
    bus: 3 device: a0
    bus: 3 device: 6e
    m1=5 m2=1 n1=37 n2=1 p=1
    m1=3 m2=1 n1=32 n2=1 p=1
    nVidia Geforce 8600GT
    NV_20008 (0x20008): c00818c0
    slope=0.043000, offset=-227.000000, correction=0
    => GPU temperature: 45C
    => GPU temperature according to NV-CONTROL: 57
    running multiple glxgears:
    Code:
    ./nvclock -d -T
    Probing I2C busses
    bus: 0 device: fc
    bus: 0 device: ae
    bus: 0 device: ac
    bus: 0 device: aa
    bus: 0 device: a8
    bus: 0 device: a6
    bus: 0 device: a4
    bus: 0 device: a2
    bus: 0 device: a0
    bus: 0 device: 74
    bus: 0 device: 6e
    bus: 3 device: a0
    bus: 3 device: 6e
    m1=5 m2=1 n1=37 n2=1 p=1
    m1=3 m2=1 n1=32 n2=1 p=1
    nVidia Geforce 8600GT
    NV_20008 (0x20008): c0081902
    slope=0.043000, offset=-227.000000, correction=0
    => GPU temperature: 48C
    => GPU temperature according to NV-CONTROL: 60
    btw: this card has no fan - but I can change fanspeed :-D
    Last edited by ZyanKLee; 12-16-2008 at 08:44 AM.

  10. #50
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    37

    Default Gainward 9800 GT

    NVIDIA Driver Version: 177.80
    ./nvclock -i :
    Code:
    -- General info --
    Card:           nVidia Geforce 9800GT
    Architecture:   G92 A2
    PCI id:         0x614
    GPU clock:      601.712 MHz
    Bustype:        PCI-Express
    
    -- Shader info --
    Clock: 1512.000 MHz
    Stream units: 112 (01111111b)
    ROP units: 16 (1111b)
    -- Memory info --
    Amount:         512 MB
    Type:           256 bit DDR3
    Clock:          499.500 MHz
    
    -- PCI-Express info --
    Current Rate:   16X
    Maximum rate:   16X
    
    -- Sensor info --
    Sensor: GPU Internal Sensor
    GPU temperature: 22C
    Fanspeed: 65.0%
    
    -- VideoBios information --
    Version: 62.92.52.00.00
    Signon message: GeForce 9800 GT VGA BIOS
    Performance level 0: gpu 600MHz/shader 1500MHz/memory 500MHz/0.00V/100%
    Performance level 1: gpu 600MHz/shader 1500MHz/memory 900MHz/0.00V/100%
    VID mask: 3
    Voltage level 0: 0.95V, VID: 0
    Voltage level 1: 1.00V, VID: 1
    Voltage level 2: 1.05V, VID: 2
    Voltage level 3: 1.10V, VID: 3
    ./nvclock -d -T
    Code:
    Probing I2C busses
    bus: 0 device: a0
    bus: 0 device: 6e
    m1=4 m2=1 n1=37 n2=1 p=1
    m1=7 m2=1 n1=39 n2=1 p=0
    nVidia Geforce 9800GT
    NV_20008 (0x20008): c0083675
    slope=0.043000, offset=-227.000000, correction=0
    => GPU temperature: 20C
    => GPU temperature according to NV-CONTROL: 43
    After 10 mins glxgears:

    Code:
    Probing I2C busses
    bus: 0 device: a0
    bus: 0 device: 6e
    m1=4 m2=1 n1=37 n2=1 p=1
    m1=7 m2=1 n1=39 n2=1 p=0
    nVidia Geforce 9800GT
    NV_20008 (0x20008): c00836fa
    slope=0.043000, offset=-227.000000, correction=0
    => GPU temperature: 25C
    => GPU temperature according to NV-CONTROL: 50

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •