Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Sapphire Radeon HD 4670 512MB GDDR4

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    14,317

    Default Sapphire Radeon HD 4670 512MB GDDR4

    Phoronix: Sapphire Radeon HD 4670 512MB GDDR4

    Back in September we reviewed the Sapphire Radeon HD 4670 graphics card that offered 512MB of GDDR3 memory. Overall, this RV730-based graphics card had performed well under Linux and not a bad investment with it retailing for about $80 USD. Sapphire Technology though has now introduced a new version of the Radeon HD 4670 that sports 512MB of GDDR4 memory. Will switching out the GDDR3 for GDDR4 memory have much of an overall impact on this graphics card? We have the results in this article.

    http://www.phoronix.com/vr.php?view=13482

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Greece
    Posts
    3,776

    Default

    Doesn't look faster to me.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Munich, Germany
    Posts
    43

    Default Images wrong labeled

    Ok, I know I am a bit pedantic, but the nixe bars are labeled:

    hd4650 ddr3, hd4670 ddr3 hd4830 ddr3 AND: HD4_8_70 DDR4.

    i think they are alphabetically ordered, so the order is also a bit
    confusing.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Perth, Scotland
    Posts
    435

    Default

    I wish the GDDR3 version had that fan. The one I've got is noisy as hell and I'll have to replace it once I start using it more often.

  5. #5

    Default

    Why is a 4830 stomping all over a 4870?

  6. #6
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,385

    Default

    Quote Originally Posted by rotarychainsaw View Post
    Why is a 4830 stomping all over a 4870?
    There's a note at the bottom of page 3 :

    Note: the graphs label the Sapphire HD 4670 GDDR4 incorrectly as being an HD 4870. This typo will be fixed, as in fact it is an HD 4670 model.
    The "4870" is actually the card under test, the GDDR4 4670.
    Last edited by bridgman; 02-11-2009 at 02:25 PM.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Linuxland
    Posts
    4,987

    Default

    Am I the only one seeing this article bug?

    Screenshot of page 1 (zoomed out to fit in my screen):


    As you can see, somehow the graphs of page 4 are embedded there. This happens on all pages -except- page 4. Also the first time I see this on Phoronix.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    1

    Default

    hi!

    what is the length of this card?

    i would like to put it in this asus t3 system: http://www.asus.com/products.aspx?l1...52&modelmenu=1

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    /home/$USER
    Posts
    113

    Default

    Quote Originally Posted by reiichiroh View Post
    hi!

    what is the length of this card?

    i would like to put it in this asus t3 system: http://www.asus.com/products.aspx?l1...52&modelmenu=1
    It is a "standard" length graphics card that does not extend very far beyond the PCI Express slot, like most low-end and midrange graphics cards. It should fit easily in your case.

  10. #10

    Default

    Quote Originally Posted by MU_Engineer View Post
    It is a "standard" length graphics card that does not extend very far beyond the PCI Express slot, like most low-end and midrange graphics cards. It should fit easily in your case.
    it's ultimately pointless to buy any ati card if you want to use it under linux compared to nvidia, lack of good drivers seem to make their cards worthless.

    It would be good to see phoronix include some tests of popular games under Wine, when they review video cards if they want to give Linux users good information.

    Eg. WoW, CS, CS:S, CoD4, Eve, Guild Wars.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •