Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Artifacts with Catalyst 9.4 x86_64

  1. #1

    Default Artifacts with Catalyst 9.4 x86_64

    Hi,

    I upgraded to 9.4 with architecture x86_64 just yesterday. I noticed some artifacts with XFCE 4.6 and Firefox 3.0.8. When I click "Log Out" and the small window appears with the choices to restart, shut-down on the screen I have some small horizontal short black lines spreaded on the screen. Inside firefox I get some portion of the page with black background that disappears if I scroll the page up and down.

    Have you noticed such artifacts?

  2. #2
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1

    Default

    I have some artifacts too, exactly the same as you described.

    Config : hd3200, Ubuntu 9.04 (Gnome), catalyst from Ubuntu or catalyst 9.4 from ati.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    515

    Default

    I have some black artifact with Quake-wars (native) and wine game such as insurgency.

  4. #4

    Default

    Quote Originally Posted by tball View Post
    I have some black artifact with Quake-wars (native) and wine game such as insurgency.

    Do you phronix guy experienced such artifacts with 9.4 with a x86_64 architecture?

  5. #5
    Join Date
    May 2008
    Posts
    94

    Default

    Actually I think I've seen this too, where portions of the page in Firefox will go black. It's not limited to Firefox. I think I've seen it happen with gEdit as well. This wasn't limited to ATI, as it happened with nVidia as well, same system. nVidia 180 drivers, 7900GT. ATI 9.4, HD4770.

    Not sure how to reproduce it exactly, I'll keep my eye out for it. Very random.


    edit: causing that part of the display to update with scrolling or highlighting text would correct the issue.

    edit2: oh, I'm running Ubuntu 9.04 AMD64 (x86_64) as well.
    Last edited by lem79; 05-05-2009 at 09:08 PM. Reason: add info, x86_64

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by lem79 View Post
    edit2: oh, I'm running Ubuntu 9.04 AMD64 (x86_64) as well.
    Yes, it occurs only with the x86_64 architecture. I know for sure because I was running a 32 bit environment before and those artifacts weren't occurring.

  7. #7
    Join Date
    May 2009
    Posts
    5

    Default

    I get this all the time. Right from the kdm login screen.

  8. #8
    Join Date
    May 2009
    Posts
    5

    Default

    Can someone set the AccelMethod to xaa instead of exa and see if the flicker disappears?

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by rdr78 View Post
    I get this all the time. Right from the kdm login screen.
    What of the new Catalyst 9.5? Did anynone still experience the flickering? I haven't tried yet.

  10. #10
    Join Date
    May 2009
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by colossus73 View Post
    What of the new Catalyst 9.5? Did anynone still experience the flickering? I haven't tried yet.
    There is no change. It's the same for me..

    I don't have access to the hardware right now.. so I can't try out the exa/xaa part. Can someone verify?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •