Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: fglrx 9.4 causes Xorg crash

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1

    Default fglrx 9.4 causes Xorg crash

    Hello folks,

    Recently (today) upgraded Xorg to the latest in Debian/Sid (7.4/1.6.1 i believe), and upgraded also the fglrx driver to 9.4. Unfortunately, now, Xorg won't start anymore. If started, I see my screen flicker once, then stay eternally black. SSH works, I can get on the box. Here's what's in my dmesg:

    http://pastebin.com/m4bcce7d2

    Anyone any idea what I can do to try to fix this?

    Recent radeonhd git pull won't compile currently against Xorg 1.6, so I'm fsck'ed there too.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1

    Default

    I've also got similar problem but with 1.5.3 server and catalyst < 8.12.
    I've managed to enter my desktop putting Option "noDRI" "true" in Device section, but performance is very low meybe someone has solution???

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    67

    Default

    Dude I have beent trying to get Freakin Linux and ATI to work for over a month now. 4870X2 and latest Ubuntu, Fedora, Suse and used 9.4 driver. Its crap

  4. #4
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,641

    Default

    @devilkin

    thats due to the used kernel 2.6.29 patch, with 2.6.28 kernel there are no errors, the xserver does not matter.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    67

    Default

    uh ok for Linux Noobs what would I need to do?

  6. #6
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,641

    Default

    You have got a different issue. The kernel is definitely no problem with U 9.04, as you only can use the default or the 9-4 fglrx driver you have to wait for next release. With another distro, for example mine, you could try older fglrx drivers too.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    67

    Default

    I am probably going to stick with Fedora 11 which is due in 12 days...
    Any ideas on how not to screw up my system but have 3d with my 4870x2?

  8. #8
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,641

    Default

    A distro with Xserver 1.6 will not allow you to use older drivers. You need Xserver 1.5 or older (like Lenny with 1.4.2) to try older drivers or a newer driver.

  9. #9
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    67

    Default

    I want to try the new stuff so old drivers or distros are irrelevant...

  10. #10
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    67

    Default

    So will ATI 9.5 fix this?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •