Hi, i'm new to the fglrx driver. I've read some threads about this issue already but to no help. I have a dual head setup with two 22" CRTs. No matter what i do, they always go into 85Hz vert. I've tried to configure this in xorg.conf:

Code:
Section "Monitor"

    Identifier  "HPp1230"

    HorizSync   30 - 145
    VertRefresh 50 - 160
    
    ModeLine	"Custom1280x1024" 244.00 1280 1296 1440 1736 1024 1025 1028 1075

    Option	"DPMS"
    Option	"PreferredMode" "Custom1280x1024"

    Gamma	0.96 0.96 0.96
    
EndSection

Section "Monitor"

    Identifier  "DP2045u"

    HorizSync   30 - 121
    VertRefresh 50 - 160
    
    Mode	"Small1280x1024"
	DotClock	190.00
	HTimings	1280	1296	1440	1688
	VTimings	1024	1025	1028	1066
    EndMode

    Option	"DPMS"
    Option       "LeftOf" "HPp1230"
    Option	"PreferredMode" "Small1280x1024"

EndSection


Section "Device"

    Identifier  "radeon4850"
    Driver 	"fglrx"

    Option	"monitor-CRT1"	"HPp1230"
    Option	"monitor-CRT2"	"DP2045u"
    
EndSection

Section "Screen"
    Identifier  "Main"
    Device      "radeon4850"
    DefaultDepth 24
    SubSection  "Display"
	Depth        24
    	Virtual      2560 1024
    EndSubSection
EndSection


Section "ServerLayout"

    Identifier  "X"
    Screen "Main"
    InputDevice "Logitech" "CorePointer"
    InputDevice "Acutake" "CoreKeyboard"

EndSection
Or in command line:

Code:
xrandr --newmode Custom1280x1024 244.00 1280 1296 1440 1736 1024 1025 1028 1075
(ok)

xrandr -q
...
  Custom1280x1024 (0xd6)  244.0MHz
        h: width  1280 start 1296 end 1440 total 1736 skew    0 clock  140.6KHz
        v: height 1024 start 1025 end 1028 total 1075           clock  130.7Hz
...

xrandr --addmode CRT1 Custom1280x1024
X Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
  Major opcode of failed request:  155 (RANDR)
  Minor opcode of failed request:  18 ()
  Serial number of failed request:  29
  Current serial number in output stream:  30
A note about the xorg.conf setup is that when i remove the PreferredMode line, the screen goes into 1024x768, so the driver must at some point consider the line and the whole monitor section! It just seems to ignore the timings.

Also all the modelines and setups worked well with the radeonhd driver so they are tested. I would return to a static non-xrandr serverlayout-based xorg.conf only very reluctantly.

Any suggestions?