Page 37 of 41 FirstFirst ... 273536373839 ... LastLast
Results 361 to 370 of 406

Thread: ATI R600/700 OSS 3D Driver Reaches Gears Milestone

  1. #361
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    208

    Default

    I haven't rebuilt since yesterday but get same rgb stuff with glxgears mentioned above. On the other hand scores for glxgears are much better than previously. Showing 2000+ instead of 900+. So we can't see but it happens much faster

  2. #362
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    416

    Default

    I'm kind of interested in what the devs are up to. I've been watching the git logs on Mesa, and there hasn't been much r600 stuff in the last week or two; just a few less than 10 liners.

  3. #363
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,463

    Default

    This is what bug fixing looks like, unfortunately.

    Somewhere in a million lines of code is either an error or something that doesn't work the way the developers think it did. They can either step through massive amounts of data until they find the problem (which can take weeks) or they can forumalate hypotheses, lay traps, and hope they guessed right (which can also take weeks). When the cause is found, the fix is usually relatively small. Repeat.

    In the meantime, other developers are working on completely different things in the same common code, sometimes breaking functionality that was already working, which requires that the new problems be diagnosed as well. Repeat.

    That's pretty much the current situation in a nutshell.
    Last edited by bridgman; 09-03-2009 at 12:43 AM.

  4. #364
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    416

    Default

    -snip double post lol-
    Last edited by pvtcupcakes; 09-03-2009 at 02:31 AM.

  5. #365
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    416

    Default

    Quote Originally Posted by bridgman View Post
    This is what bug fixing looks like, unfortunately.

    Somewhere in a million lines of code is either an error or something that doesn't work the way the developers think it did. They can either step through massive amounts of data until they find the problem (which can take weeks) or they can forumalate hypotheses, lay traps, and hope they guessed right (which can also take weeks). When the cause is found, the fix is usually relatively small. Repeat.

    In the meantime, other developers are working on completely different things in the same common code, sometimes breaking functionality that was already working, which requires that the new problems be diagnosed as well. Repeat.

    That's pretty much the current situation in a nutshell.
    Gotcha. I do some programming myself, but I've never dealth with more than 10,000 lines of code, and I'm usually the only one working on it.

    Can't image what it'd be like to find a bug in something that huge.
    But it was kind of strange to see r600 development go from not running glxgears to where it is now in the span of two weeks then come almost to a halt for the time being.

  6. #366
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Finland
    Posts
    1,633

    Default

    You seem to grok the repeating part anyway.

  7. #367
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    52

    Default

    Hi,

    I installed the 3D stack with the method described there : http://www.x.org/wiki/radeonhd%3Aexperimental_3D.
    I used this page for the radeon driver : http://www.x.org/wiki/radeonBuildHowTo

    I can run glxgear (1400 fps :-)).
    When i try to run any 3D application, i get a black screen then X reboot and i have to log in again. Is that normal ?
    I can't activate kde composite as well.

    I suspect a problem in my installation. Do you know the commands to know which version of mesa/libdrm/drm/radeon i run ?

    Thanks.

    Bibi

  8. #368
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    52

    Default

    I just looked at my dmesg and /var/lox/xorg.log and i didn't notice anything special, no error.
    Last edited by bibi; 09-03-2009 at 09:58 AM.

  9. #369
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    10

    Default

    Hi, I a bit confused in getting 3d for my hd3450 worked.

    What was done:

    1. Installed xorg form https://launchpad.net/~xorg-edgers/+archive/ppa
    2. Installed drm modules as explained here: https://launchpad.net/~xorg-edgers/+archive/radeon
    3. Blacklisted both i965 and i915 modules. After this step I've got the radeon module without any errors (at last)

    Now I have an error "/usr/lib/dri/r600_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory". I think it is a problem of the issue with a failover to software rendering for my case. It looks like I missed some important step.

    Please help.

    OS: Ubuntu Karmic

    > uname -a

    Code:
    Linux exigen 2.6.31-9-generic #29-Ubuntu SMP Sun Aug 30 17:39:23 UTC 2009 i686 GNU/Linux
    > dmesg

    Code:
    [   38.726854] [drm] Initialized drm 1.1.0 20090831agd5f
    [   38.770682] [drm] Initialized radeon 1.29.0 20080613 on minor 0
    [   39.747742] [drm] Setting GART location based on new memory map
    [   39.764054] [drm] Loading RV620 CP Microcode
    [   39.764217] [drm] Loading RV620 PFP Microcode
    [   39.779133] [drm] Resetting GPU
    [   39.779189] [drm] writeback test succeeded in 1 usecs
    > glxinfo

    Code:
    OpenGL vendor string: Mesa Project
    OpenGL renderer string: Software Rasterizer
    OpenGL version string: 2.1 Mesa 7.6-devel
    OpenGL shading language version string: 1.20
    > xorg.log

    Code:
    (--) PCI:*(0:1:0:0) 1002:95c5:174b:e400 ATI Technologies Inc Mobility Radeon HD 3450 rev 0, Mem @ 0xc0000000/268435456, 0xd0020000/65536, I/O @ 0x0000e000/256, BIOS @ 0x????????/131072
    ...
    (EE) AIGLX error: dlopen of /usr/lib/dri/r600_dri.so failed (/usr/lib/dri/r600_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
    (EE) AIGLX: reverting to software rendering
    (II) AIGLX: Loaded and initialized /usr/lib/dri/swrast_dri.so
    Update:

    It looks that libgl1-mesa-dri package (libgl1-mesa-dri 7.6.0+git20090902.dc9de806-0ubuntu0tormod) doesn't have r600 module. Only r200 and r300 are exist.
    Last edited by FarJumper; 09-03-2009 at 10:34 AM. Reason: Updated

  10. #370
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Finland
    Posts
    1,633

    Default

    You could contact tormod directly and ask him to enable it in the build or a reason for why it's not enabled.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •