Results 1 to 3 of 3

Thread: Phoronix test suite fails to start.

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    15

    Default Phoronix test suite fails to start.

    I'm trying to start the phoronix test suite via the CLI, but it responds with:

    Could not start up.

    It won't even provide help:

    # phoronix-test-suite help
    Could not start up.

    Perhaps, the program could provide more information about the failure it has encountered? Maybe, mention where the error log file is.

    I'm running Ubuntu 9.10 RC and used aptitude to load the phoronix-test-suite 2.2.0 from your Ubuntu repository.

    "strace phoronix-test-suite" output is appended below:.

    Sincerely,

    Ken Fuchs

    ----------------------------

    # strace phoronix-test-suite
    execve("/usr/bin/phoronix-test-suite", ["phoronix-test-suite"], [/* 26 vars */]) = 0
    brk(0) = 0x977e000
    access("/etc/ld.so.nohwcap", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
    mmap2(NULL, 8192, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = 0xb78db000
    access("/etc/ld.so.preload", R_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
    open("/etc/ld.so.cache", O_RDONLY) = 3
    fstat64(3, {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=54930, ...}) = 0
    mmap2(NULL, 54930, PROT_READ, MAP_PRIVATE, 3, 0) = 0xb78cd000
    close(3) = 0
    access("/etc/ld.so.nohwcap", F_OK) = -1 ENOENT (No such file or directory)
    open("/lib/tls/i686/cmov/libc.so.6", O_RDONLY) = 3
    read(3, "\177ELF\1\1\1\0\0\0\0\0\0\0\0\0\3\0\3\0\1\0\0\0\2 60l\1\0004\0\0\0"..., 512) = 512
    fstat64(3, {st_mode=S_IFREG|0755, st_size=1319364, ...}) = 0
    mmap2(NULL, 1325416, PROT_READ|PROT_EXEC, MAP_PRIVATE|MAP_DENYWRITE, 3, 0) = 0x8a2000
    mmap2(0x9e0000, 12288, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_FIXED|MAP_DENYWRITE, 3, 0x13e) = 0x9e0000
    mmap2(0x9e3000, 10600, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_FIXED|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = 0x9e3000
    close(3) = 0
    mmap2(NULL, 4096, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = 0xb78cc000
    set_thread_area({entry_number:-1 -> 6, base_addr:0xb78cc8d0, limit:1048575, seg_32bit:1, contents:0, read_exec_only:0, limit_in_pages:1, seg_not_present:0, useable:1}) = 0
    mprotect(0x9e0000, 8192, PROT_READ) = 0
    mprotect(0x805e000, 4096, PROT_READ) = 0
    mprotect(0x192000, 4096, PROT_READ) = 0
    munmap(0xb78cd000, 54930) = 0
    getpid() = 12393
    rt_sigaction(SIGCHLD, {SIG_DFL, [CHLD], SA_RESTART}, {SIG_DFL, [], 0}, 8) = 0
    geteuid32() = 0
    brk(0) = 0x977e000
    brk(0x979f000) = 0x979f000
    getppid() = 12392
    stat64("/home/guest", {st_mode=S_IFDIR|0755, st_size=4096, ...}) = 0
    stat64(".", {st_mode=S_IFDIR|0755, st_size=4096, ...}) = 0
    open("/usr/bin/phoronix-test-suite", O_RDONLY) = 3
    fcntl64(3, F_DUPFD, 10) = 10
    close(3) = 0
    fcntl64(10, F_SETFD, FD_CLOEXEC) = 0
    rt_sigaction(SIGINT, NULL, {SIG_DFL, [], 0}, 8) = 0
    rt_sigaction(SIGINT, {0x804f5fb, ~[RTMIN RT_1], 0}, NULL, 8) = 0
    rt_sigaction(SIGQUIT, NULL, {SIG_DFL, [], 0}, 8) = 0
    rt_sigaction(SIGQUIT, {SIG_DFL, ~[RTMIN RT_1], 0}, NULL, 8) = 0
    rt_sigaction(SIGTERM, NULL, {SIG_DFL, [], 0}, 8) = 0
    rt_sigaction(SIGTERM, {SIG_DFL, ~[RTMIN RT_1], 0}, NULL, 8) = 0
    read(10, "#!/bin/sh\n\n#\n#\tPhoronix Test Sui"..., 8192) = 2503
    pipe([3, 4]) = 0
    clone(child_stack=0, flags=CLONE_CHILD_CLEARTID|CLONE_CHILD_SETTID|SIGC HLD, child_tidptr=0xb78cc938) = 12394
    close(4) = 0
    read(3, "/home/guest\n", 128) = 12
    --- SIGCHLD (Child exited) @ 0 (0) ---
    read(3, "", 128) = 0
    close(3) = 0
    wait4(-1, [{WIFEXITED(s) && WEXITSTATUS(s) == 0}], 0, NULL) = 12394
    chdir("/usr/share/phoronix-test-suite") = 0
    stat64("/usr/bin/php5", {st_mode=S_IFREG|0755, st_size=5294688, ...}) = 0
    geteuid32() = 0
    stat64("pts-core/phoronix-test-suite.php", {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=4218, ...}) = 0
    stat64("/usr/local/sbin/php5", 0xbfb72f40) = -1 ENOENT (No such file or directory)
    stat64("/usr/local/bin/php5", 0xbfb72f40) = -1 ENOENT (No such file or directory)
    stat64("/usr/sbin/php5", 0xbfb72f40) = -1 ENOENT (No such file or directory)
    stat64("/usr/bin/php5", {st_mode=S_IFREG|0755, st_size=5294688, ...}) = 0
    clone(child_stack=0, flags=CLONE_CHILD_CLEARTID|CLONE_CHILD_SETTID|SIGC HLD, child_tidptr=0xb78cc938) = 12395
    wait4(-1, Could not startup.
    [{WIFEXITED(s) && WEXITSTATUS(s) == 1}], 0, NULL) = 12395
    --- SIGCHLD (Child exited) @ 0 (0) ---
    read(10, "", 8192) = 0
    exit_group(1) = ?
    #

  2. #2

    Default

    Hi Ken,

    There is nothing in the Phoronix Test Suite that outputs "Could not start up" nor have I heard of a bug like this with PTS previously. Is PHP installed correct? i.e. can you php -v? If you extract this .tar.gz (http://www.phorogit.com/index.php?p=...e.git&dl=targz) and try running ./phoronix-test-suite system-info in there does it work? Does phoronix-test-suite system-info work on the system-wide install (if you only tried "help" and not any other options)?

    Michael

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    15

    Default The PHP5 issue has been resolved by re-iinstalling it without php5-gtk2 support

    Quote Originally Posted by Michael View Post
    There is nothing in the Phoronix Test Suite that outputs "Could not start up" nor have I heard of a bug like this with PTS previously. Is PHP installed correct? i.e. can you php -v? If you extract this .tar.gz (http://www.phorogit.com/index.php?p=...e.git&dl=targz) and try running ./phoronix-test-suite system-info in there does it work? Does phoronix-test-suite system-info work on the system-wide install (if you only tried "help" and not any other options)?
    State of system before the fix:

    "php -v" returns nothing:

    # php -v
    #

    php (which php) = /usr/bin/php -> /etc/alternatives/php -> /usr/bin/php5

    PHP packages installed are:

    php5-cli
    php5-common
    php5-gd
    php5-gtk2

    Only modification of PHP configuration was adding "extension=php_gtk2.so" to /etc/php5/cli/php.ini.

    Here's the fix which re-installs the PHP5 packages (except for php5-gtk2) and re-installs the phoronix-test-suite package:

    I removed php5-cli which also removed (optionally) all the other php5 packages and phoronix-test-suite. Then I (re)installed php5-cli and phoronix-test-suite. "php -v" now generates reasonable output and phoronix-test-suite appears to be fully functional from the CLI. I don't need the GUI right now, so I omitted installation of php5-gtk2 and removed "extension=php_gtk2.so" from /etc/php5/cli/php.ini.

    Thanks for your help, Michael!

    Ken

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •