Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: acer 5935G, two different gpu

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5

    Default acer 5935G, two different gpu

    hi all,
    i have a little problem with my new laptop

    it is an acer 5935G, with two different graphic card
    - one is an integrated intel gpu (actually working)
    - the other is a nvidia GF GT 130M

    someone knows how to set up xorg.conf to have nvidia gpu correctly working?

    thanks to anyone can help me

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Lviv, Ukraine
    Posts
    24

    Default

    Quote Originally Posted by Schizoid View Post
    hi all,
    i have a little problem with my new laptop

    it is an acer 5935G, with two different graphic card
    - one is an integrated intel gpu (actually working)
    - the other is a nvidia GF GT 130M

    someone knows how to set up xorg.conf to have nvidia gpu correctly working?

    thanks to anyone can help me
    Hi,

    I suggest to try to disable integrated GPU in BIOS. If it is possible.

    best regards

  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5

    Default

    yes, in this way it works

    thanks

  4. #4
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by Schizoid View Post
    yes, in this way it works

    thanks
    Hi, could you explain how you managed to disable the intel gpu in the bios

  5. #5
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5

    Default

    in new bios there is a "graphic" option, you only have to set it to "discrete" (or something else similar)

  6. #6
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3

    Default

    i didn't find any option in bios. My bios is v1.08 , do you have a newer one ?

  7. #7
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5

    Default

    yes, i took version 1.11 from acer support site
    (unfortunately it installs only under windows...)

  8. #8
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Lviv, Ukraine
    Posts
    24

    Default

    Quote Originally Posted by Schizoid View Post
    yes, i took version 1.11 from acer support site
    (unfortunately it installs only under windows...)
    You might want to check if Flashrom supports your machine

  9. #9
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by Schizoid View Post
    yes, i took version 1.11 from acer support site
    (unfortunately it installs only under windows...)
    I upgraded the bios, and did as you told, but the ubuntu install crashed for some reason and I got only blank screen. After finally re-installing ubuntu, everything seems to work except for the internal mic, did you ever manage to make it work ?
    Thanks for the tip.

  10. #10
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    5

    Default

    my mic works out of the box, maybe you just have to update your kernel or your alsa module

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •