ok, I have a visiontek radeon hd 2600 agp and I cannot get it to work properly, I can get it to show my desktop with vesa, and the radeon driver, but I cannot get it to draw anything accelerated, and certainly can't get it to do any desktop effects. as it is now the desktop on the computer with this problem is so slow it's nearly useless.

I have tried a number of things and my latest round of head banging has been centered around trying to use the radeonhd driver, thinking that might work where others have failed.

at this moment my xorg.conf looks like this:
Code:
Section "Device"
        Identifier      "RadeonX"

#        Driver   "vesa"
#        Driver   "ati"
#        Driver   "radeon"
        Driver   "radeonhd"

        Option   "DRI"
#        Option   "AccelMethod"  "XAA"
        Option   "AccelMethod"  "EXA"
#       BusID           "PCI:3:0:0"
EndSection

#Section "module"
#       Load    "glx"
#EndSection

Section "Monitor"
        Identifier      "Generic Monitor"
EndSection

Section "Screen"
        Identifier      "Default Screen"
        Monitor         "Generic Monitor"
        Device          "RadeonX"
        SubSection "Display"
                Depth   24
               Modes   "1024x768"
        EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
        Identifier      "Default Layout"
        Screen          "Default Screen"
EndSection

#Section "Extensions"
#       Option "Composite" "Enable"
#EndSection

Section "DRI"
        Mode         0666
EndSection
any help at all would be appreciated.