Page 117 of 117 FirstFirst ... 1767107115116117
Results 1,161 to 1,167 of 1167

Thread: AMD's UVD2-based XvBA Finally Does Something On Linux

  1. #1161
    Join Date
    May 2010
    Posts
    684

    Default

    so is this ever going to work with uvd1?

  2. #1162
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    997

    Default

    No. ATI ONLY supports Windows. ATI claims open source support but won't even support UVD. ATI supports video decoding and hardware acceleration in Windows but can't do the same with the Catalyst driver, at least? There's only limited open source support and it's slow and only limited manpower.

    The evil Nvidia at least has drivers that work to some degree, no or little tearing, driver bugs that get fixed at some sort of timeline and yes, it's supporting Windows mostly, too but they keep up with Xserver. AMD doesn't want to fund ATI or something because the ATI excuse is usually not enough funding.

  3. #1163
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    987

    Default

    Quote Originally Posted by Panix View Post
    No. ATI ONLY supports Windows.
    And soon Android!

    ATI claims open source support but won't even support UVD. ATI supports video decoding and hardware acceleration in Windows but can't do the same with the Catalyst driver, at least?
    But yes the GNU/Linux users they don't seem to care much about unfortunately.

    The evil Nvidia at least has drivers that work to some degree,
    Except if you have a system with Nvidia Optimus? A thing that seems to come with a lot of new laptops nowadays.

  4. #1164
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    997

    Default

    Quote Originally Posted by monraaf View Post
    Except if you have a system with Nvidia Optimus? A thing that seems to come with a lot of new laptops nowadays.
    True. But, ATI laptops with the hybrid tech. don't work in Linux either.

  5. #1165
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2,264

    Default

    Quote Originally Posted by Panix View Post
    No. ATI ONLY supports Windows. ATI claims open source support but won't even support UVD. ATI supports video decoding and hardware acceleration in Windows but can't do the same with the Catalyst driver, at least? There's only limited open source support and it's slow and only limited manpower.

    The evil Nvidia at least has drivers that work to some degree, no or little tearing, driver bugs that get fixed at some sort of timeline and yes, it's supporting Windows mostly, too but they keep up with Xserver. AMD doesn't want to fund ATI or something because the ATI excuse is usually not enough funding.
    Panix empty your inbox; I can sen your a repley anymore.

    <sorry back on topic>

  6. #1166
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    3

    Default xvba_video: driver does not support H.264 content over HP@L4.1. Please upgrade.

    Hey there. I have a Radeon HD 5770, and I'm trying to make it decode x264 video for me. I'm running Gentoo x64.

    I've set up x11-libs/xvba-video-0.8.0, and x11-libs/libva-1.0.15. I also have media-video/ffmpeg-0.7.7 and media-video/vlc-1.1.12 compiled with the vaapi flag. Oh, and I also have x11-drivers/ati-drivers-11.11.

    With most of my files, VLC plays them perfectly using my GPU. :-)
    Code:
    avcodec decoder: Using VA API version 0.32 for hardware decoding.
    But, there are a few that don't play correctly, and seem to play better when I play them with the CPU (without hardware acceleration).

    In the console, I get this error:
    Code:
    xvba_video: driver does not support H.264 content over HP@L4.1. Please upgrade.
    What does it want me to upgrade? And to what?

    Here is the full VLC console output:
    Code:
    VLC media player 1.1.12 The Luggage (revision exported)
    Blocked: call to unsetenv("DBUS_ACTIVATION_ADDRESS")
    Blocked: call to unsetenv("DBUS_ACTIVATION_BUS_TYPE")
    [0x605120] main libvlc: Running vlc with the default interface. Use 'cvlc' to use vlc without interface.
    Blocked: call to setlocale(6, "")
    [0x85c740] qt4 interface error: Unable to load extensions module
     m_el[mi_level] == NULL
     arrrrrrrrrrrrrg Up cannot escape itself
     m_el[mi_level] == NULL
     arrrrrrrrrrrrrg Up cannot escape itself
    libva: VA-API version 0.32.0
    Xlib:  extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
    libva: va_getDriverName() returns 0
    libva: Trying to open /usr/lib64/va/drivers/fglrx_drv_video.so
    libva: va_openDriver() returns 0
    No accelerated IMDCT transform found
    xvba_video: XVBA_GetSurface(): status 2
    [0x155c590] avcodec decoder: Using VA API version 0.32 for hardware decoding.
    xvba_video: driver does not support H.264 content over HP@L4.1. Please upgrade.
    And here is the output of "vainfo":
    Code:
    libva: VA-API version 0.32.0
    Xlib:  extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
    libva: va_getDriverName() returns 0
    libva: Trying to open /usr/lib64/va/drivers/fglrx_drv_video.so
    libva: va_openDriver() returns 0
    vainfo: VA-API version: 0.32 (libva 1.0.15)
    vainfo: Driver version: Splitted-Desktop Systems XvBA backend for VA-API - 0.8.0
    vainfo: Supported profile and entrypoints
          VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
          VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD

  7. #1167
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,622

    Default

    It does not work with your movies when they are over bluray spec, get nvidia or intel snb+ or other movies.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •