Page 42 of 117 FirstFirst ... 3240414243445292 ... LastLast
Results 411 to 420 of 1167

Thread: AMD's UVD2-based XvBA Finally Does Something On Linux

  1. #411
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,615

    Default

    Well i dislike that the 1209 update was done too early, even on the same day it was not possible to use the -1 script which calls "svn up" to get uptodate code - the shortest time till a snapshot borke: the same day Basically it is not really worth the time to wait for updated drivers - they are not supported for endusers anyway as everybody from ati wants to tell you. You can feel lucky that you can use it as it. Just buy something else...

  2. #412
    Join Date
    May 2009
    Posts
    42

    Default cant build mplayer

    I can't build mplayer with kano script. I get some errors like this : undefined reference to swapGlBuffers. I did build mplayer with that script cca month ago, what had changed?

  3. #413
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,615

    Default

    Thats because it broke the same day the last mplayer vaapi update was released. Use the script without svn up. Added Ubuntu detection btw. to increase the version in that case that it would not be in d-u everytime.

    http://kanotix.com/files/fix/mplayer-vaapi-latest.txt

  4. #414
    Join Date
    May 2009
    Posts
    42

    Default

    thank you.........

  5. #415
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1

    Default xvba_decode.c error

    Dear Vighy

    Thank you for reading .
    I have same question with you.

    The Mplayer File download with
    http://www.splitted-desktop.com/~gbe...9-FULL.tar.bz2

    That is mplayer report :

    How can i help you to debug .

    Best Regards

    seal



    seal@ubuntu:~/mplayer-vaapi-20091209/mplayer-vaapi$ ./mplayer -vo
    vaapi -va vaapi '/home/seal/Downloads/The Simpsons Movie -
    Trailer.mp4'
    MPlayer SVN-r29978-4.4.1 (C) 2000-2009 MPlayer Team
    mplayer: could not connect to socket
    mplayer: No such file or directory
    Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

    Playing /home/seal/Downloads/The Simpsons Movie - Trailer.mp4.
    libavformat file format detected.
    [lavf] Video stream found, -vid 0
    [lavf] Audio stream found, -aid 1
    VIDEO: [H264] 1280x544 24bpp 23.976 fps 4221.4 kbps (515.3 kbyte/s)
    Clip info:
    major_brand: isom
    minor_version: 1
    compatible_brands: isomavc1
    libva: libva version 0.31.0-sds4
    libva: va_getDriverName() returns 0
    libva: Trying to open /usr/lib/va/drivers/fglrx_drv_video.so
    libva: va_openDriver() returns 0
    ================================================== ========================
    Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
    [VD_FFMPEG] VA API accelerated codec.
    Unsupported PixelFormat -1
    Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
    ================================================== ========================
    ================================================== ========================
    Opening audio decoder: [faad] AAC (MPEG2/4 Advanced Audio Coding)
    AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 64.1 kbit/4.17% (ratio: 8016->192000)
    Selected audio codec: [faad] afm: faad (FAAD AAC (MPEG-2/MPEG-4 Audio))
    ================================================== ========================
    [AO OSS] audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp: No such file
    or directory
    AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
    Starting playback...
    [VD_FFMPEG] Trying pixfmt=0.
    Unsupported PixelFormat -1
    Movie-Aspect is undefined - no prescaling applied.
    VO: [vaapi] 1280x544 => 1280x544 H.264 VA API Acceleration
    [vo_vaapi] Using 1:1 VA surface mapping
    [VD_FFMPEG] XVMC-accelerated MPEG-2.
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    [vo_vaapi] vaPutSurface(): the requested function is not implemented
    xvba_video: error: Assertion failed in file xvba_decode.c at line 774


    MPlayer interrupted by signal 6 in module: decode video
    - MPlayer crashed. This shouldn't happen.
    It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
    gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
    DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
    won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.










    Quote Originally Posted by Vighy View Post
    no they don't!

    mplayer crashes 1-2 sec after launched.
    And while trying to take a snapshot of what shows in that window for a while (because it shows something scrambled) it crashed my Xorg

    the error it gives is:
    Code:
    xvba_video: XVBA_CreateDecode(): status 2
    [vo_vaapi] vaCopySurfaceGLX(): unknown libva error
    xvba_video: XVBA_CreateDecode(): status 2
    [vo_vaapi] vaCopySurfaceGLX(): unknown libva error
    xvba_video: error: Assertion failed in file xvba_decode.c at line 774
    vainfo (just in case):
    Code:
    vainfo 
    libva: libva version 0.31.0-sds3
    libva: va_getDriverName() returns 0
    libva: Trying to open /usr/lib64/va/drivers/fglrx_drv_video.so
    libva: va_openDriver() returns 0
    vainfo: VA API version: 0.31
    vainfo: Driver version: Splitted-Desktop Systems XvBA backend for VA API - 0.5.1
    vainfo: Supported profile and entrypoints
          VAProfileMPEG2Simple            :	VAEntrypointIDCT
          VAProfileMPEG2Main              :	VAEntrypointIDCT
          VAProfileH264High               :	VAEntrypointVLD
          VAProfileVC1Advanced            :	VAEntrypointVLD
    and libva is the last (4 nov 2009) 0.31.0+1-sds7

    if you need something, just tell me.

  6. #416
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,615

    Default

    you have to use

    mplayer -va vaapi -vo vaapi:gl movie

    What you tried works only with mpeg2 on intel g4x or with nvidia (when the wrapper works fine for the tested file). The ONLY driver to use is 9-10 FINAL.

  7. #417
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Paris
    Posts
    432

    Default

    Quote Originally Posted by Kano View Post
    Thats because it broke the same day the last mplayer vaapi update was released. Use the script without svn up.
    Nothing broke. What I release is what was tested. If you really want to svn update, be prepared to fix any problem with API changes in MPlayer or whatever and don't complain or wait for the next release... It's Open Source, you know.

  8. #418
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Merida
    Posts
    1,099

    Default

    New version of xvba released (0.6.0):

    http://www.splitted-desktop.com/~gbeauchesne/xvba-video/

    No need to use gl as output anymore.

  9. #419
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    515

    Default

    Just to be sure.
    Both fglrx 9.10 (inluded in Ubuntu) and fglrc 9.12 hotfix works with xvba?

  10. #420
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,615

    Default

    No, only 9.10 FINAL not the beta from U works + 9.12 hotfix.

    Make a backup of /etc/ati/control and in case you get a watermark copy it back. My script installs the correct 9-12 hotfix:

    http://kanotix.com/files/install-fglrx-debian.sh

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •