Results 1 to 3 of 3

Thread: Problems with ATI Mobility Radeon HD 4650

  1. #1
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2

    Default Problems with ATI Mobility Radeon HD 4650

    Hello.
    I've just installed Ubuntu 9.10 on my new notebook with the ATI Mobility Radeon HD 4650 GPU. I've tried installing flgr driver both automattically and manually. But I still can't get something to work.
    What I want to do is to check the GPU temperature. But when I run the command i get the following error msg:

    aticonfig --adapter=0 --od-gettemperature

    ERROR - ATI Overdrive(TM) is not supported on Adapter 0 - ATI Mobility Radeon HD 4650

    How can I fix this problems???
    Can anyone help me find a way to monitor GPU temperature???

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    315

    Default

    Uh Fedora uses lm-sensors. It takes some configuration but it works. Then I use a gnome-panel applet hardware sensors monitor to display the temps.
    It's very likely that ubuntu uses this package as well.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by Hephasteus View Post
    Uh Fedora uses lm-sensors. It takes some configuration but it works. Then I use a gnome-panel applet hardware sensors monitor to display the temps.
    It's very likely that ubuntu uses this package as well.
    I've tried using lm-sensors but I couldn't make it detect the GPU sensor.
    When I use lm-sensors it only displays CPU temperatures. Do you know how to make it work for my GPU? Do you know of any tutorials or a way I can get this working???

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •