Page 11 of 24 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast
Results 101 to 110 of 240

Thread: Radeon Gallium on ubuntu

  1. #101
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    5

    Default

    Is it possible to have 4x agp with the r300g?

    The only way I can set the agp at 4 times is using radeon.modeset=4 in the grub config file, but then I get an error:

    Code:
    do_ioctls: DRM version is 1.32.0 but this driver is only compatible with 2.x.x

  2. #102
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    596

    Default

    Looks like radeon.modeset=4 means no KMS for you and it's a prerequisite for the driver to work.

  3. #103
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by marek View Post
    Looks like radeon.modeset=4 means no KMS for you and it's a prerequisite for the driver to work.
    Is it possible to have KMS and 4x agp? With the r300 driver running at 4x agp, my frame rates are at least two times higher (octaga vrml player, blender, glxgears) and artifacts are gone...

  4. #104
    Join Date
    May 2008
    Posts
    343

    Default

    Quote Originally Posted by Gerwin View Post
    Is it possible to have 4x agp with the r300g?

    The only way I can set the agp at 4 times is using radeon.modeset=4 in the grub config file, but then I get an error:
    Note that it should be radeon.agpmode=4 and the modeset parameter on the other hand is either 0 (off) or 1 (on, default). Type "modinfo radeon" when in doubt.

  5. #105
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,281

    Default

    Good catch. I saw an earlier reference to radeon.modeset=4 and was wondering what option 4 would do

  6. #106
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Salvador - Bahia - Brazil
    Posts
    79

    Default

    As of today My AGP x1600pro (512MB) is still having issues

    I booted with no argument at all or radeon.agpmode=4 or radeon.agpmode=8 and the results are the same.

    The thing is Saturday was working..

    [ 17.399355] [drm] radeon: ttm finalized
    [ 17.399362] [drm] Forcing AGP to PCIE mode
    [ 17.399485] ATOM BIOS: RV530
    [ 17.399706] [drm:rv515_gpu_reset] *ERROR* Failed to reset GPU (RBBM_STATUS=0x9000C137)
    [ 17.399767] radeon 0000:01:00.0: GPU reset failed ! (0xE40=0x9000C137, 0x7C0=0x80000004)

    ,,.


    [ 20.393847] radeon 0000:01:00.0: object_init failed for (9216000, 0x00000002)
    [ 20.394099] [drm:radeon_gem_object_create] *ERROR* Failed to allocate GEM object (9216000, 2, 4096, -22)
    [ 20.412455] [drm:radeon_gart_bind] *ERROR* trying to bind memory to unitialized GART !
    [ 20.412744] [drm:radeon_ttm_backend_bind] *ERROR* failed to bind 2250 pages at 0x00000000
    [ 20.413029] [TTM] Couldn't bind backend.

    ....

    $ glxinfo | egrep Gallium
    OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on softpipe

    My AGP card is being recognized as a PCIe.

    No compiz love for me.

    Any ideas?

    ---

    Ubuntu 10.04 AMD-64

    x1600pro AGP

  7. #107
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,281

    Default

    What did you change between Saturday and whenever it stopped working ?

  8. #108
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Salvador - Bahia - Brazil
    Posts
    79

    Unhappy

    Quote Originally Posted by bridgman View Post
    What did you change between Saturday and whenever it stopped working ?
    I did a couple of updates from xorg-edgers ppa. And yesterday I installed Wine.. but i never even executed it.

    When I booted today I noticed that compiz was gone.. and here I am

  9. #109
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    134

    Default

    I tried to use latest PPA date 04302010 for the gallium, the screen gets corrupted whenever I open a menu. I had to revert to classic mesa driver to get to stable. I tried with latest Kernel .34rc6 and ubuntu official kernel.

  10. #110
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    596

    Default

    There is a regression in higher levels of Mesa, all gallium drivers are affected by this, people are working on a fix.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •