Results 1 to 8 of 8

Thread: hd 4650 (mobility) doesn't work

  1. #1
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8

    Default hd 4650 (mobility) doesn't work

    I followed this tutorial https://help.ubuntu.com/community/RadeonHD (using prebuilt packages) but my card just doesn't work, the opengl renderer is always software rasterizing. The Xorg log file shows that my modified xorg.conf file has been parsed correctly.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,434

    Default

    What kernel and mesa versions are you running ? Did you upgrade the kernel and mesa (from ppa) or just radeonhd ?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8

    Default

    the kernel is the one suggested in the tutorial, 2.6.33. I don't know the mesa version, is the version number shown in the packets manager the right one? if it's so, it's 7.8.0

  4. #4
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8

    Default

    I upgrade everything the ppa showed me.

  5. #5
    Join Date
    May 2007
    Posts
    352

    Default

    When asking for help, you should always include relevant log files. /var/log/Xorg.0.log, 'dmesg | grep drm' would certainly be a start.

    Adam

  6. #6
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8

    Default

    the first time I posted there, I didn't really activate radeonhd, but just radeon. With radeonhd both 2d and 3d acceleration is off, with radeon 2d is on.
    so, here's the xorg.conf, the log file for radeonhd and the dmesg dump.
    as you can see, there are troubles detecting the screen (stuff not recognized) and loading the firmware.

    http://www.webalice.it/micioptah/radeon.tar.gz

    I first installed the new kernel, then, before rebooting, copied the firmware to /lib/firmware/radeon. was it there the mistake? If so, must I re-install the kernel?

  7. #7
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8

    Default

    I have posting what you asked, but the post didn't show up yet because it contained a link.
    Anyway, the problem was that the kernel couldn't find the radeon firmware. Now, only power management is left.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    8

    Default

    just to let you know, I had to disable KMS.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •