Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: Fglrx 10.2 fails to install on 2.6.33

  1. #11
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Montreal, Québec, Canada
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by gtludwig View Post
    I managed to apply the patch thanks to paproch, it installed ok, but X failed to start. Switching to radeonhd I can fire up X, properly.

    I'm wondering how can I completely remove this driver so i can perform a clean installation. I'll edit this post to paste the link for my /var/log/Xorg.0.log in a little while.
    I've always used /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh

    Works for me.

    Richard

  2. #12
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    7

    Default

    I managed to uninstall the old driver, but failed to install the new one - even though patch install ok.

  3. #13
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,622

    Default

    If you use Debian or Ubuntu or of couse Kanotix with 2.6.33 but not Xserver 1.7:

    prepare:

    sudo -i
    rm -f /etc/X11/xorg.conf*
    dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

    use then my script:

    http://kanotix.com/files/install-fglrx-debian.sh

  4. #14
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    7

    Default

    err, it doesn't works on Xorg 1.7.x??
    dang!
    Code:
    X.Org X Server 1.7.5
    Release Date: 2010-02-16
    X Protocol Version 11, Revision 0
    Build Operating System: Slackware 13.1 Slackware Linux Project
    Current Operating System: Linux cpc-5564 2.6.33 #3 SMP Sat Feb 27 19:42:32 CST 2010 x86_64
    Kernel command line: BOOT_IMAGE=Slackware64 ro root=802 vt.default_utf8=0
    Build Date: 23 February 2010  12:09:32PM
     
    Current version of pixman: 0.16.6
    	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    	to make sure that you have the latest version.
    gtl@cpc-5564:~$

  5. #15
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,622

    Default

    You have to wait a bit - most likely to the U 10.04 release. Or just a card from a competitor

  6. #16
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8

    Default

    Quote Originally Posted by gtludwig View Post
    err, it doesn't works on Xorg 1.7.x??
    dang!
    I use xorg-x11 7.4-r1 and xorg-server 1.6.5-r1 .Gentoo repository had ver. 7.5 marked as a unstable but i don`t see any reason to install that.
    Did you remove it from kernel section :
    Device drivers--->Graphic support---> < > /device/AGP
    Device drivers--->Graphic support---> < > Direct Rendering Manager ?

    @Seebs
    So if I don't see "smp_processor preemptible", I don't have to rebuild my kernel, right? (I ask because I'm getting annoying hangs sporadically with the driver.)
    ..just check these options.I had exactly the same problems with 10.1 drivers.

  7. #17
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    7

    Default

    both AGP and DRM built as kernel modules

  8. #18
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    8

    Default

    Quote Originally Posted by gtludwig View Post
    both AGP and DRM built as kernel modules
    Upgrade xorg to 7.5 and ati drivers 10.2 compiled fine but X didn`t start corectly.I got errors : Failed to load /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so.
    So,I suppose ati 10.2 doesn`t support xorg 7.5.For now, try to downgrade X`s ver.

  9. #19
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Germany
    Posts
    2

    Default

    Code:
    fglrx: module license 'Proprietary. (C) 2002 - ATI Technologies, Starnberg, GERMANY' taints kernel.
    Disabling lock debugging due to kernel taint
    fglrx: Unknown symbol __cmpxchg_wrong_size
    Hi @all
    it's from dmesg.
    in fglrx-install.log i found that the fglrx.ko is building, but however it ends with an error.
    any ideas?

  10. #20
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Germany
    Posts
    2

    Default

    Sorry
    Distro is Mandriva 2010.0 32 bit.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •