Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 41

Thread: New xf86-video-ati Release Planned With KMS

  1. #11
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Merida
    Posts
    1,114

    Default

    Works fine with my DVI screen (don't have HDMI to try though, and I never tried VGA for that matter either). I did have to make sure radeon was loading before kdm, otherwise I would get no signal.

  2. #12
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Germany
    Posts
    766

    Default

    Try to Plugin you Display on the other Output. If i connect my display at DVI-0 i have no signal but if i use DVI-1 all is fine.


    Quote Originally Posted by salose View Post
    I can confirm this as well. With KMS enabled there's essentially no output on DVI after grub (as soon as the drive loads I assume).
    With radeon.modeset=0 everything works.
    This sucks, as I've understood that KMS is required for vsync to work with xv (to get tear free video)?

    As Iäm a linux noob, please point me to where I should report this, and what I need to include in the bug report.

    What is weird is that if I SSH to the box the X logs look fine, i.e correct EDID data is read from the projector etc and there are no errors.
    I tried various radeon driver options without success.
    I'm running 2.6.33 and latest from xorg-edgers ppa.

    Should I just go out and buy a Nvidia to get my Mythbox running?

  3. #13

    Default

    With the latest kernel and xorg-edgers packages (probably the latest gits) 2D is very choppy. Firefox is unusable, Konqueror runs quite good, but overall 2D is much worse then without KMS.

  4. #14
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Srpska Republic, Bosnia&Herzegovina
    Posts
    109

    Default

    I have KMS enabled for months now (9550 Radeon card), and I have to say I'm quite satisfied: desktop effects are working almost perfect, watching videos is excellent, my brother even plays Counter Strike, smaller memory footprint is also a benefit... Of course, I compile xf86-video-ati driver and mesa stack every once in a while from git.

  5. #15
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    55

    Default

    The 9550 is quite an old card (I hasten to add I ran one happily using radeonhd across multiple installed distros until quite recently, because it simply can't cut the mustard for modern pc gaming)

    The question is, what does this new driver do for more recent ati products? If anything...

  6. #16
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    157

    Default

    Quote Originally Posted by pejakm View Post
    I have KMS enabled for months now (9550 Radeon card), and I have to say I'm quite satisfied: desktop effects are working almost perfect, watching videos is excellent, my brother even plays Counter Strike, smaller memory footprint is also a benefit... Of course, I compile xf86-video-ati driver and mesa stack every once in a while from git.
    Same here. I have 4 systems using self-compiled 2.6.33 kernels, xf86-video-ati, mesa and libdrm from git on Slackware systems and everything works fine with RS780 and RS420 chips, compositing desktop and video work quite well.
    I don't use 3D softs so I don't know if there's any difference, probably a hit from DRI2 as far as I understood.
    For all uses apart from 3D games and software, it's perfectly usable.
    But I suppose this has to do with the version of libdrm and mesa shipped by the distros.

  7. #17

    Default

    Quote Originally Posted by rvdboom View Post
    Same here. I have 4 systems using self-compiled 2.6.33 kernels, xf86-video-ati, mesa and libdrm from git on Slackware systems and everything works fine with RS780 and RS420 chips, compositing desktop and video work quite well.
    I don't use 3D softs so I don't know if there's any difference, probably a hit from DRI2 as far as I understood.
    For all uses apart from 3D games and software, it's perfectly usable.
    But I suppose this has to do with the version of libdrm and mesa shipped by the distros.
    Which X Server are you using?

  8. #18
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    772

    Default

    Quote Originally Posted by dsmithhfx View Post
    The question is, what does this new driver do for more recent ati products? If anything...
    It should have KMS support for R600/R700.

  9. #19
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    157

    Default

    Quote Originally Posted by kraftman View Post
    Which X Server are you using?
    1.6.3, the default in Slackware-current.
    Not bleeding edge but working well for me.

  10. #20
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Merida
    Posts
    1,114

    Default

    KMS kills 2D performance all across the board. However, it's not that bad with older chips (my 9800pro and 200m for example, and I would guess any pre r5xx chip as well); with those it remains rather usable. With my hd4850 KMS really screws things up (I will assume it's the same for any r6/7xx chip) as it is much much slower than UMS and certain applications are just unusable (Firefox being one).

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •