Page 18 of 19 FirstFirst ... 816171819 LastLast
Results 171 to 180 of 184

Thread: ATI and Linux compatibility

  1. #171
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    328

    Default

    Quote Originally Posted by mugginz View Post
    How do you find CPU decode of blueray bit rate (40mb/s)
    I have the samsung demo 40mb/s, h264 avc. I have to overclock my old dual core E2100 from 1,8 to 2,2 Mhz to play this correctly.

    But for todays dual core, or quad core cpu, 40mb/s is not a problem.

  2. #172
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    328

    Default

    Quote Originally Posted by mugginz View Post
    I have a friend who has an overclocked i7 920 (4GHz on water) and that machine has issues with single threaded CPU decode of really high bit rate video. For software that does mutli-threaded decode that's OK on that machine. (and so it should be)
    arggg!! single threaded, no way!!! it has to be multithread of course.

  3. #173
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    880

    Default

    Quote Originally Posted by Jimbo View Post
    I have the samsung demo 40mb/s, h264 avc. I have to overclock my old dual core E2100 from 1,8 to 2,2 Mhz to play this correctly.

    But for todays dual core, or quad core cpu, 40mb/s is not a problem.
    Which particular version do you have? It used to be in VC-1

  4. #174
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    880

    Default

    Quote Originally Posted by mugginz View Post
    Which particular version do you have? It used to be in VC-1
    Actually it seems it's also available in mpeg2 as well.

  5. #175
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    328

    Default

    The most demanding x264 1080p

  6. #176
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    880

    Default

    Quote Originally Posted by Jimbo View Post
    The most demanding x264 1080p
    Well there you go. An E2100's two cores @ 2.2 > a single core of an i7 920 @ 4GHz

  7. #177
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    328

    Default

    Is not exactly that, I experienced that using simple mplayer 1 thread some video are 80% load on 1 cpu. And trying multithread goes for example 30% on both cpu. yeah i am saying 2+2 are not 4.

  8. #178
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    328

    Default

    Quote Originally Posted by Jimbo View Post
    Is not exactly that, I experienced that using simple mplayer 1 thread some video are 80% load on 1 cpu. And trying multithread goes for example 30% on both cpu. yeah i am saying 2+2 are not 4.
    It makes sense , you have the double number of register to do operations.

  9. #179
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    880

    Default

    Was just trying the Avatar trailers on the Q6600. Multi-threaded was no issue but the video was only up to 12mbps

  10. #180
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Australia
    Posts
    880

    Default

    Quote Originally Posted by mugginz View Post
    Was just trying the Avatar trailers on the Q6600. Multi-threaded was no issue but the video was only up to 12mbps
    Copied the trailers to the MythTV box with a stock E3300 (2.5GHz) and nVidia 8400GS.

    VDPAU almost halved the CPU usage, but it still bounced around 30-45%

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •