Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: incorrect tv-out resolution on ati x1250

  1. #1
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milan
    Posts
    9

    Question incorrect tv-out resolution on ati x1250

    Hi guys,
    I'm running on Ubuntu Lucid with radeon driver, the graphic cards works pretty well exception made from the fan always working (the smaller problem) and the tv-out resolution that is lower than expected for example 1024x768 ona 1440x900 lcd. I've tried it on several tv and with different vga cable, so I think it's not a device problem. I tried almost every xrandr command with no success. My question is: has one of you managed to make it works? should I try radeon hd driver? is there any hope to get it working?
    thanks!

  2. #2
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    781

    Default

    I doubt that radeonhd would make a difference.

    Can you provide the Xorg.0.log? There may be helpful information inside.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milan
    Posts
    9

    Default

    here is the xorg.log

    between the monitor settings there is no 1440x900 resolution aviable

    http://paste.ubuntu.com/445298/

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,402

    Default

    The driver isn't able to get an edid from your monitor for some reason. check your dmesg.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milan
    Posts
    9

    Default

    I deleted the previous part because i tought it was not important

    http://paste.ubuntu.com/446255/

  6. #6
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,402

    Default

    How are connecting your tv to your computer? S-video or VGA? There is no EDID when using S-video and you are limited to 1024x768.

    According to your log:
    (II) RADEON(0): Output VGA-0 connected
    (II) RADEON(0): Output LVDS connected
    (II) RADEON(0): Output S-video disconnected
    (II) RADEON(0): Using fuzzy aspect match for initial modes
    (II) RADEON(0): Output VGA-0 using initial mode 1024x768
    (II) RADEON(0): Output LVDS using initial mode 1024x768

    Only the LVDS and VGA ports are connected. The VGA port has no EDID so it defaults to 1024x768.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milan
    Posts
    9

    Default

    I Connect the laptop with the Vga...is there a way to' solve it?

  8. #8
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,402

    Default

    If you are sure the monitor can support it, you can manually add the modeline you want if the driver is not able to get the edid from the monitor. E.g.,

    xrandr --newmode 1440x900 88.75 1440 1488 1520 1600 900 903 909 926 +hsync -vsync
    xrandr --addmode VGA-0 1440x900
    xrandr --output VGA-0 --mode 1440x900

  9. #9
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milan
    Posts
    9

    Default

    thanks for the ad
    Now the resolution option (1440x900) is aviable but when I try to enable it the monitor doesn't show nothing....

    here is the updated dmesg

    http://paste.ubuntu.com/446791/

    in the meanwhile thanks for the patience (also for reading my bad english )

  10. #10
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,402

    Default

    Can you pastebin the output of xrandr?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •