Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 108

Thread: 890GX/HD4290 dual display question

  1. #11
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    781

    Default

    Quote Originally Posted by droidhacker View Post
    Care to point out the internal display: http://www.giga-byte.com/products/pr....aspx?pid=3516
    Well, duh. I blame the rampant heat for my misjudgement. And Al Gore.

    yeah, passive DP->DVI/HDMI adapters seem to work fine in such cases. They're cheap enough, and you'll be ready for the next monitor upgrade.

  2. #12
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,138

  3. #13
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,138

    Default

    Has anybody noticed that 1090T ships with the world's worst cooling fan? The stupid thing makes high-pitched "capacitor about to blow" noises and sounds like a cheap vacuum cleaner.

    Its a good thing that the chip works. And does it ever work!

    Anyhow, got the machine mostly together. Stuck on one monitor for the time being since newegg decided to ship the DP->DVI adapter from LA to Toronto on the back of a drunken tortoise apparently. The mainboard shipped from New Jersey and the RAM straight from Toronto. You'd think that they would be smart enough to keep a fairly consistent stock in each of their major depots so they could ship everything in one box as efficiently as possible. I think next time I'll pay the extra $20-$50 to buy from a local store.

    Going to stop by a local store tonight to pick up a decent cooling fan. Something with a huge slow quiet fan, something like this: http://www.zalman.com/ENG/product/Pr...ad.asp?idx=378

  4. #14
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,402

    Default

    Just a heads up, you may need this patch:
    http://git.kernel.org/?p=linux/kerne...3096dc21cf8df8
    to use the DP port in some cases.

  5. #15
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,138

    Default

    Quote Originally Posted by agd5f View Post
    Just a heads up, you may need this patch:
    http://git.kernel.org/?p=linux/kerne...3096dc21cf8df8
    to use the DP port in some cases.
    Excellent, thank you. You certainly saved me several hours of bashing my head against a wall.

  6. #16
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,138

    Default

    Ah. building building building... I'm getting impatient...

  7. #17
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,138

    Default

    Ok, its not working.
    So now I'm left with a problem.

    Verified that the DP->DVI adapter is good on a different machine with a DP. After enabling DP in the bios on that board, it works fine.

    Now on this one, there is NO OPTION in the bios to enable DP, so presumably it "just works".... but it also doesn't POST to DP on this one.... and of course, I don't even know if it SHOULD.


    My next concern is whether or not the kernel works properly. I patched the stock Fedora 13 kernel 2.6.33.6 -- should that work? Or did I just waste my time on that when I really need something newer?

  8. #18
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,646

    Default

    When it is the only monitor connected to DP then you must get a POST screen, otherwise you can skip all other tests.

  9. #19
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,138

    Default

    Quote Originally Posted by Kano View Post
    When it is the only monitor connected to DP then you must get a POST screen, otherwise you can skip all other tests.
    Damn, so that means that the board isn't working. Even when it is the only thing connected, it'll never show anything.

  10. #20
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2,138

    Default

    Well, I'm not giving up on this just yet.

    The main questions I'm thinking about are these;
    1) What are the REAL chances that the ONLY thing that really drew me to this board is the ONLY thing that doesn't work on it?
    2) I know that everything starting from the DP->DVI adapter and outwards *definitely* works.

    So I'm going to try a couple of crazy things;
    linux-next
    windeath7 (it makes me shiver just typing that...)

    already tried windeathxp, but surprise surprise, it crashes when I try to install catalyst. I wonder where windeath7 will crash....?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •