Results 1 to 4 of 4

Thread: Dual GPU / Quad monitor problem...

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3

    Default Dual GPU / Quad monitor problem...

    hey guys... little bit new to ubuntu here but hey.

    1:00.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc RV790 [Radeon HD 4800 Series] [1002:9460]
    01:00.1 Audio device [0403]: ATI Technologies Inc HD48x0 audio [1002:aa30]
    02:00.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc RV790 [Radeon HD 4800 Series] [1002:9460]
    02:00.1 Audio device [0403]: ATI Technologies Inc HD48x0 audio [1002:aa30]

    lspci shows both cards are installed, both cards work with 4 way display on winblows, however the secondary card is shown as "unknown" by the drivers, and just flat out isn't displayed anywhere but lspci without the drivers

    Trying to get quad monitor setup on ubuntu, no crossfire, & cant seem to work out how to activate the secondary GPU...

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,382

    Default

    Which version of Ubuntu are you using ? If you're using 10.04 then there's a problem related to the vga arbiter code that was added in 10.04. The configuration you want (what we call Multiview) works with 9.10 but not with 10.04 unless you apply a workaround.

    The bug is covered in the Bugzilla tracker at http://ati.cchtml.com -- I'll see if I can find the ticket with the workaround info.

    EDIT -- ticket #1828

  3. #3
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3

    Default

    Thanks a heap buddy, going to spend a while fishing around with it now.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    3

    Default

    Worked a charm, thanks for that buddy.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •