Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: rv740 - 4770 kms still not working ?

  1. #1
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    76

    Default rv740 - 4770 kms still not working ?

    I was wondering if there is a way to get kms working with rv740. Prerequisites for radeon-KMS according to www.x.org. are achieved but...
    Currently I had not success, background with moving cursor mouse is the best I could achieve.
    I remembered to have partial succes (when 2.6.34 was out) but with display hangout every time I was moving a window or even the mouse cursor; then I've wait till today but things seems to get worse.

    So there is something I'm missing or maybe all the efforts goes to the r600g driver and this one will make the card works in a proper way ?

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,463

    Default

    Is there a bug ticket open for your problem ? It's possible the devs are not seeing your issue and will need help to repro the problem.

    At first glance this does not sound like a mesa problem (unless you are running a GL compositor) so 600c vs 600g should not be a factor.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    2,929

    Default

    Your card should be working just fine.

    Do you get native-resolution console while booting? This would mean that modesetting is working properly.

    Which window manager are you trying to run? What happens when you start X in the failsafe mode (xterm), or with twm? Maybe a window manager's effects (compiz, E17, KWin...) are not playing nice with the drivers?

  4. #4
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    76

    Default

    With no quiet option I've got not the native resolution as booting (dmesg log), does it means kms not ok ? (I'm using xorg edger ppa but is the same without)
    I'm currently using gnome with metacity.
    I've just tried twm, I can log only if I kill X to come back to log screen (gdm) but glxgears give me only a black box, no wheel; and every time I open a window it is keep as background component...
    Any clue ?

  5. #5
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,463

    Default

    Can you pastebin your dmesg output and xorg log ?

  6. #6
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    76

  7. #7
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    76

    Default

    dmesg
    http://pastebin.com/2WMKMuqg

    Xorg.0.log
    http://pastebin.com/x640JhfD

    PS: Concerning the native resolution console; it begins with non native and ends with native resolution.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    76

    Default 2.6.34 seems ok

    As I said in my first post 2.6.34 had kind of work for me before so I've tested the last 2.6.34 maverick kernel from the ubuntu mainline kernels, and it seems to work.
    glxgears reports +/- 2100 frames in 5s; so far from the monitor refresh rate...


    I've search for bug like mine and the nearest seams to be:
    http://lkml.org/lkml/2010/7/22/596

    So, 2.6.35 kernel bug's?

  9. #9
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    1,024

    Default

    For what it's worth, my 4770 works perfectly (as in not having show-stopper bugs, at least) on Fedora, and has for the last two releases and through Rawhide with only a few annoying bugs early on during Fedora 12's pre-releases. That is, it's worked through 2.6.32 (iirc) through 2.6.36. Specific model is a Sapphire 100277L.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    76

    Unhappy

    Quote Originally Posted by elanthis View Post
    For what it's worth, my 4770 works perfectly (as in not having show-stopper bugs, at least) on Fedora, and has for the last two releases and through Rawhide with only a few annoying bugs early on during Fedora 12's pre-releases. That is, it's worked through 2.6.32 (iirc) through 2.6.36. Specific model is a Sapphire 100277L.
    Mine is sapphire too, only 2.6.34 give me kms ok. I agree with precedent post that the problem is not with mesa itself but with kms.

    My problem seems specific, graphics card related or even motherboard related in interaction with kernel specificities (what change in kms/drm between 2.6.34 and 2.6.35 : powerplay... I don't know). So no hope for me, I'm stuck with 2.6.34.

    Thanks elanthis; when I've got time I will give a try to Fedora; but you know I've got to test debian first (I'm very impatient to configure my Sources.list).

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •