Results 1 to 5 of 5

Thread: Synaptic works but Firefox doesn't

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    PNW, USA
    Posts
    10

    Default Synaptic works but Firefox doesn't

    Sorry if this is a lame question -
    Installed Ubuntu 6.06 to a friend's spare Dell PC. He's using Qwest DSL. Synaptic Package Mgr works - updated Dapper just fine. Firefox can't find Google or Yahoo! but will go to the Ubuntu website in the Bookmarks. We were able to browse forums, wiki, support pages, etc. Tried pinging a test Qwest address and packets returned 100%
    I'm not very good with TCP/IP, DNS, DHCP, etc. Anyone have any ideas?

  2. #2

    Default

    Telkwa, are all packets being returned when pinging any non-Qwest address?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    PNW, USA
    Posts
    10

    Default

    Hi, Michael -
    This ended up being a simple fix. I'm a newb. Disabled IPV6 in Firefox and we have a happy customer!
    He likes Opera. I'll probly follow the wiki directions to disable IPV6 within the OS so that it's off for everything.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    One day I'll reach Alaska, or die trying!
    Posts
    287

    Default

    It also means his DNS service (probably from his ISP) is too slow to respond. If you don't want to go through all the trouble of disabling IPv6, direct him here:

    www.opendns.com

    And let him follow the instructions.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    PNW, USA
    Posts
    10

    Default

    Right, that's how I understood it - not a flaw in Ubuntu, it's some part of Qwest's hardware that doesn't support the IPV6 packets. Probably the Actiontec modem on his desk but who knows. Just happy to get it working!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •