Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 26 of 26

Thread: no boot on latest kernel drm-radeon-testing/add NI pci ids

  1. #21
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,385

    Default

    Quote Originally Posted by Death Knight View Post
    Don't understand why "default" state don't lowers CPU speed.
    Default state uses whatever clocks/voltages are set as default in the video BIOS.

    On most cards the default VBIOS settings are "full speed and max voltage".

  2. #22
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    134

    Default

    Why Radeon don't have "auto" profile that varies GPU speed? Or it has?

  3. #23
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,385

    Default

    Quote Originally Posted by Death Knight View Post
    Why Radeon don't have "auto" profile that varies GPU speed? Or it has?
    It has an "auto" profile that switches between "med" and "high" depending on whether or not you are on battery.

    What I think you are looking for is "dynpm" (an alternative to profiles) but that only works on some systems right now. Alex has identified the next round of work it requires (basically reorganizing the existing code so that engine and memory clocks are set on different vblank intervals) but it hasn't been a top priority for any of the devs so far.

  4. #24
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Italy
    Posts
    906

    Default

    Quote Originally Posted by bridgman View Post
    What I think you are looking for is "dynpm" (an alternative to profiles) but that only works on some systems right now. Alex has identified the next round of work it requires (basically reorganizing the existing code so that engine and memory clocks are set on different vblank intervals) but it hasn't been a top priority for any of the devs so far.
    I don't understand why nobody did it: a lot of hard work had been spent to develop power management and everybody gave up when it remained only the last step to provide working power management out of the box

    Quote Originally Posted by bridgman View Post
    It has an "auto" profile that switches between "med" and "high" depending on whether or not you are on battery.
    Hasn't it been removed with the last patches?

  5. #25
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,385

    Default

    Quote Originally Posted by darkbasic View Post
    I don't understand why nobody did it: a lot of hard work had been spent to develop power management and everybody gave up when it remained only the last step to provide working power management out of the box
    It's not the last step, it's the *next* step. Big difference.

    Restructuring the code just fixes the *known* problem, allows some more systems to work, and makes it possible to find the *next* problem.

  6. #26
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    134

    Default

    Got multiple, continuous softreset on nexuiz and neverball games.


    Code:
    radeon 0000:02:00.0: GPU lockup CP stall for more than 10042msec
    ------------[ cut here ]------------
    WARNING: at drivers/gpu/drm/radeon/radeon_fence.c:248 radeon_fence_wait+0x229/0x2c8 [radeon]()
    Hardware name: TA790GX A2+
    GPU lockup (waiting for 0x0004A221 last fence id 0x0004A213)
    Modules linked in: fuse snd_pcm_oss snd_mixer_oss snd_seq snd_seq_device edd ipv6 cpufreq_userspace cpufreq_powersave powernow_k8 mperf ext3 jbd dm_crypt loop dm_mod tuner tea5767 tda8290 tda18271 tda827x tuner_xc2028 xc5000 tda9887 tuner_simple tuner_types mt20xx tea5761 tvaudio tda7432 msp3400 ir_lirc_codec lirc_dev bttv ir_sony_decoder ir_jvc_decoder v4l2_common ir_rc6_decoder videodev kvm_amd v4l2_compat_ioctl32 ir_rc5_decoder kvm videobuf_dma_sg ir_nec_decoder videobuf_core btcx_risc pl2303 rc_core tveeprom k10temp usbserial i2c_piix4 joydev sr_mod cdrom sg thermal processor button usbhid hid ohci_hcd radeon ehci_hcd rtc_cmos usbcore sd_mod rtc_core rtc_lib ttm drm_kms_helper
    Pid: 4353, comm: Xorg Tainted: G        W   2.6.38-rc1-triQuad #1
    Call Trace:
     [<ffffffff8103d448>] ? warn_slowpath_common+0x80/0x98
     [<ffffffff8103d4f4>] ? warn_slowpath_fmt+0x41/0x43
     [<ffffffffa0232398>] ? radeon_fence_wait+0x229/0x2c8 [radeon]
     [<ffffffff81053a97>] ? autoremove_wake_function+0x0/0x34
     [<ffffffff81036523>] ? get_parent_ip+0x11/0x42
     [<ffffffffa0232b08>] ? radeon_sync_obj_wait+0xc/0xe [radeon]
     [<ffffffffa0021860>] ? ttm_bo_wait+0xa7/0x167 [ttm]
     [<ffffffffa0245abe>] ? radeon_gem_wait_idle_ioctl+0x7e/0xec [radeon]
     [<ffffffff8127a70c>] ? drm_ioctl+0x281/0x343
     [<ffffffff81036523>] ? get_parent_ip+0x11/0x42
     [<ffffffffa0245a40>] ? radeon_gem_wait_idle_ioctl+0x0/0xec [radeon]
     [<ffffffff813dbc56>] ? sub_preempt_count+0x92/0xa5
     [<ffffffff813d8cfa>] ? _raw_spin_unlock_irq+0x11/0x2c
     [<ffffffff81002347>] ? do_signal+0x59f/0x68e
     [<ffffffff810eb0ab>] ? do_vfs_ioctl+0x450/0x491
     [<ffffffff813dbc56>] ? sub_preempt_count+0x92/0xa5
     [<ffffffff810eb13d>] ? sys_ioctl+0x51/0x74
     [<ffffffff8100293b>] ? system_call_fastpath+0x16/0x1b
    ---[ end trace bc4b6cce68786857 ]---
    radeon 0000:02:00.0: GPU softreset 
    radeon 0000:02:00.0:   GRBM_STATUS=0xF7500828
    radeon 0000:02:00.0:   GRBM_STATUS_SE0=0xEC000001
    radeon 0000:02:00.0:   GRBM_STATUS_SE1=0x80000001
    radeon 0000:02:00.0:   SRBM_STATUS=0x200000C0
    radeon 0000:02:00.0:   GRBM_SOFT_RESET=0x00007F6B
    radeon 0000:02:00.0:   GRBM_STATUS=0x00003828
    radeon 0000:02:00.0:   GRBM_STATUS_SE0=0x00000007
    radeon 0000:02:00.0:   GRBM_STATUS_SE1=0x00000007
    radeon 0000:02:00.0:   SRBM_STATUS=0x200000C0
    radeon 0000:02:00.0: GPU reset succeed
    radeon 0000:02:00.0: WB enabled
    [drm] ring test succeeded in 2 usecs
    [drm] ib test succeeded in 3 usecs

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •