Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 26

Thread: no boot on latest kernel drm-radeon-testing/add NI pci ids

  1. #11
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    134

    Default

    Fixed via reverting:
    http://git.kernel.org/?p=linux/kerne...a929005ba72aad

    Little offtopic but,
    But I can't enable 3D with r600g. Using mesa trunk & xf86-video-ati trunk...
    Doesn't it support 3D yet?

    glxinfo gives segmentation fault and gmesg has this lines:

    Code:
    glxinfo[16659]: segfault at 1e0bbca48 ip 00007f6fddfa2b15 sp 00007fff806e7f60 error 6 in r600_dri.so[7f6fddcda000+dc2000]
    glxgears[16672]: segfault at 1e0bbda48 ip 0007f0f3a1d6b15 sp 00007fff6401f120 error 6 in r600_dri.so[7f0f39f0e000+dc2000]
    Am I doing something wrong?

  2. #12
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,434

    Default

    You said the following earlier :

    I am not using KMS booting but fglrx. I get into shell via "3" as boot parameter at grub. When I try to load radeon kernel with KMS computer became BSOD... CTRL+ALT+DEL doesn't working yet. But modprobing okey if I made modeset=0.
    Does that mean you have fglrx installed as well ?

  3. #13
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    134

    Default

    Quote Originally Posted by bridgman View Post
    You said the following earlier :
    Does that mean you have fglrx installed as well ?
    Yes, with patched kernel module code to make it work with 2.6.38.
    But when I trying that, fglrx module doesn't loaded in memory. I also tried without fglrx but that not related with BSOD error...

    Now I am using my pc with fglrx uninstalled to run Mesa Gallium3D stack but it doesn't working. I have just 2D. /var/log/Xorg.0.log looks OK. No problem appears... But getting segmentation faults when I try to run any 3D app.

  4. #14
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,434

    Default

    Quote Originally Posted by Death Knight View Post
    Yes, with patched kernel module code to make it work with 2.6.38.
    But when I trying that, fglrx module doesn't loaded in memory. I also tried without fglrx but that not related with BSOD error...

    Now I am using my pc with fglrx uninstalled to run Mesa Gallium3D stack but it doesn't working. I have just 2D. /var/log/Xorg.0.log looks OK. No problem appears... But getting segmentation faults when I try to run any 3D app.
    Installing fglrx over-writes some 3d-related files and I'm not sure if just building and installing mesa is enough to get them all back. Anyone ?

  5. #15
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    134

    Default

    Fixed.
    my older config for mesa is :
    ./autogen.sh TALLOC_LIBS=-ltalloc TALLOC_CFLAGS=-I/usr/include/ --with-dri-drivers=r600,swrast --enable-gallium-{r600,llvm} --prefix=/usr --libdir=/usr/lib64 --enable-xcb --enable-gl-osmesa --enable-egl --enable-openvg --with-state-trackers=egl,glx,dri,xorg,vega --enable-gles1 --enable-gles2

    after make make distclean just used this config for mesa.
    ./autogen.sh TALLOC_LIBS=-ltalloc TALLOC_CFLAGS=-I/usr/include/ --with-dri-drivers=swrast --enable-gallium-r600 --prefix=/usr --libdir=/usr/lib64

    Don't know exactly but I am suspecting about dri (not gallium-dri) driver might generate problem since it's not compatible with NI.

  6. #16
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    134

    Default

    Now re-test my first config. It's working too. So "make distclean" makes the magic.

    Problems:
    PC now consume extra ~90W!! than fglrx driver.
    I think it doesn't use GPU power save properties properly.

  7. #17
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,434

    Default

    Quote Originally Posted by Death Knight View Post
    Problems:
    PC now consume extra ~90W!! than fglrx driver.
    I think it doesn't use GPU power save properties properly.
    Are you using profiles (see RadeonFeature), and if so which profile have you selected ?

  8. #18
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Italy
    Posts
    917

    Default

    Quote Originally Posted by Death Knight View Post
    PC now consume extra ~90W!! than fglrx driver.
    I think it doesn't use GPU power save properties properly.
    echo profile > /sys/class/drm/card-0/device/power_method
    echo low > /sys/class/drm/card1/device/power_profile

  9. #19
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    58

    Default

    Quote Originally Posted by Death Knight View Post
    Now re-test my first config. It's working too. So "make distclean" makes the magic.
    I have found that make clean and make distclean does not totally restore the xorg git to original state. So issues may occur when compiling for different directories or architectures. This restores git to original state:
    Code:
    git reset --hard ; git clean -dxf

  10. #20
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Istanbul
    Posts
    134

    Default

    Quote Originally Posted by bridgman View Post
    Are you using profiles (see RadeonFeature), and if so which profile have you selected ?
    I wasn't aware from that property.
    It's using "default" profile, that consumes extra 90W.
    Now using "low" profile that only consumes extra 9W than fglrx, which I believe will be fade to zero over time.
    Don't understand why "default" state don't lowers CPU speed.
    Thanks.

    Quote Originally Posted by darkbasic View Post
    echo profile > /sys/class/drm/card-0/device/power_method
    echo low > /sys/class/drm/card1/device/power_profile
    Thanks, you saved me to research that

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •