Results 1 to 3 of 3

Thread: [Crossfire] Problem with Alienware m17x r2 5870m Crossfire

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    5

    Default [Crossfire] Problem with Alienware m17x r2 5870m Crossfire

    As the title says, I can't use Ati driver at all, Crossfire or not.

    OS: Ubuntu 10.10 full updated
    driver: Catalyst 10.12 from offical website

    Code:
    sudo aticonfig --lsa
    * 0. 03:00.0 ATI Mobility Radeon HD 5800 Series 
      1. 02:00.0 ATI Mobility Radeon HD 5800 Series 
    
    * - Default adapter
    Code:
    sudo aticonfig --adapter=0,1 --initial
    Found fglrx primary device section
    Using /etc/X11/xorg.conf
    Saving back-up to /etc/X11/xorg.conf.fglrx-0
    Code:
    cat /etc/X11/xorg.conf
    Section "ServerLayout"
       Identifier     "aticonfig Layout"
       Screen      0  "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
    EndSection
    
    Section "Module"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
       Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-0"
       Option       "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
       Option       "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
       Option       "DPMS" "true"
    EndSection
    
    Section "Device"
       Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
       Driver      "fglrx"
       BusID       "PCI:3:0:0"
    EndSection
    
    Section "Screen"
       Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
       Device     "aticonfig-Device[0]-0"
       Monitor    "aticonfig-Monitor[0]-0"
       DefaultDepth     24
       SubSection "Display"
          Viewport   0 0
          Depth     24
       EndSubSection
    EndSection
    If I reboot now I get black and empty screen, the only solution is to erase xorg.conf from live.

    So I've retried:
    Code:
    sudo aticonfig --adapter=0,1 --initial
    No reboot and immediately adding Crossfire

    Code:
    sudo aticonfig --cfa --adapter=0,1
    CrossFire chain added
    sudo aticonfig --cf on --adapter=0,1
    Warning: No CrossFire chain defined for master adapter 1
    CrossFire chain(s) enabled
    But still getting black screen at reboot.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    1

    Default

    Were you able to overcome the issue or are you still experiencing it?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    21

    Default

    im still having it!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •