Results 1 to 6 of 6

Thread: amdcccle - Resource temporarily unavailable

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    .ro/.ca
    Posts
    232

    Exclamation amdcccle - Resource temporarily unavailable

    Hello,

    I have recently upgraded my X.org server from the standard X11R6.9 from the slackware CD to X.org 7.2 built from tarballs. Now amdcccle doesn't start anymore, and #strace amdcccle shows

    Code:
    read(9, 0x878c3b8, 8)                   = -1 EAGAIN (Resource temporarily unavailable)
    select(10, [9], NULL, NULL, NULL
    I'm running the latest kernel version, and fglrx 8.37.6. xcb was built with -DNDEBUG to avoid the assertion error

    Can anyone help me?

    LATER EDIT: maybe I didn't give enough information.
    Here's the full strace log: http://rafb.net/p/LtSGKv40.txt
    and my xorg.conf: http://rafb.net/p/y5pL0C19.txt
    and Xorg.0.log: http://rafb.net/p/huS4Y219.txt
    also ldd amdcccle:
    Code:
    # ldd /usr/bin/amdcccle 
            linux-gate.so.1 =>  (0xb7f94000)
            libICE.so.6 => /usr/X11/lib/libICE.so.6 (0xb7f7b000)
            libSM.so.6 => /usr/X11/lib/libSM.so.6 (0xb7f72000)
            libdl.so.2 => /usr/lib/libdl.so.2 (0xb7f50000)
            libXext.so.6 => /usr/X11/lib/libXext.so.6 (0xb7f42000)
            libX11.so.6 => /usr/X11/lib/libX11.so.6 (0xb7e59000)
            libfontconfig.so.1 => /usr/lib/libfontconfig.so.1 (0xb7e2e000)
            libXrender.so.1 => /usr/X11/lib/libXrender.so.1 (0xb7e26000)
            libXrandr.so.2 => /usr/X11/lib/libXrandr.so.2 (0xb7e23000)
            libfreetype.so.6 => /usr/lib/libfreetype.so.6 (0xb7db6000)
            libXcursor.so.1 => /usr/X11/lib/libXcursor.so.1 (0xb7dad000)
            libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0xb7d95000)
            libXi.so.6 => /usr/X11/lib/libXi.so.6 (0xb7d8d000)
            libGL.so.1 => /usr/lib/xorg/libGL.so.1 (0xb7ced000)
            libstdc++.so.5 => /usr/lib/libstdc++.so.5 (0xb7c35000)
            libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0xb7c0e000)
            libgcc_s.so.1 => /usr/lib/libgcc_s.so.1 (0xb7c03000)
            libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0xb7ac0000)
            /lib/ld-linux.so.2 (0xb7f95000)
            libXau.so.6 => /usr/X11R7.2/lib/libXau.so.6 (0xb7abd000)
            libxcb-xlib.so.0 => /usr/X11/lib/libxcb-xlib.so.0 (0xb7abb000)
            libxcb.so.1 => /usr/X11/lib/libxcb.so.1 (0xb7aa2000)
            libz.so.1 => /usr/lib/libz.so.1 (0xb7a8e000)
            libexpat.so.1 => /usr/lib/libexpat.so.1 (0xb7a6e000)
            libXfixes.so.3 => /usr/X11R7.2/lib/libXfixes.so.3 (0xb7a69000)
            libXdmcp.so.6 => /usr/X11R7.2/lib/libXdmcp.so.6 (0xb7a64000)
    Last edited by Xipeos; 06-02-2007 at 08:43 AM. Reason: clarifications

  2. #2

    Default

    Reading from ATI release note:

    Before attempting to install the ATI Catalyst™ Linux software suite, the following software must be installed:

    • XOrg 6.7, 6.8, 6.9, 7.0, or 7.1; XFree86 version 4.3
    • Linux kernel 2.4 or higher
    • glibc version 2.2 or 2.3
    • POSIX Shared Memory (/dev/shm) support is required for 3D applications

    The ATI Catalyst™ Linux software suite no longer provides precompiled Kernel Modules; all installations require GCC compiler and kernel-headers or kernel-source in order to enable 2D and 3D acceleration.

    For best performance and ease of use, AMD recommends the following:
    • Kernel module build environment - should include the following:
      • Kernel source code: Either the Kernel Source or Kernel Headers packages
    • ISSE Support enabled in your Linux Kernel
      • Applies to Intel Pentium III and later CPUs only
      • Enabled by default on version 2.4 and later kernels
    • The rpm utility should be installed and configured correctly on your system, if you intend to install via RPM packages
    • QT version 2.x.x is needed for the ATI Control Panel, but is not mandatory


    Note: The following 32 bit packages must be installed in order for 64 bit drivers to install and work properly (the package names are from Red Hat Enterprise Linux, other distribution package names may vary): · XFree86-Mesa-libGL*
    • libstdc++
    • libgcc
    • XFree86-libs
    • fontconfig
    • expat
    • freetype
    • zlib
    from: here

    Notice the text in bold, there is no mention of 7.2 - This one of the reason why I have not try out Slack-current on my Laptop that is using ATI.

    Good luck!

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    .ro/.ca
    Posts
    232

    Default

    Thank you for your reply.
    I previously tried it with Xorg 7.1.99 from the (unmaintained?) git repository which had a release date of December 2005. Both my current version and 7.1.99 were built from sources as described on http://wiki.x.org/wiki/ModularDevelopersGuide and not from the slackware repositores.

    Also, the new driver installer detects it as "Xorg 7.1 or later" and properly installs (unlike the previous ones - you had to export X_VERSION="x710").

    Because of this, I don't think the Xorg version is the problem - probably some of the configuration files or some bad library links. I was hoping the strace log can show something, but I'm not experienced enough to see it. If I need to post more info, please tell me.

  4. #4

    Default

    The driver DOES support X.Org 7.2.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    .ro/.ca
    Posts
    232

    Default

    Maybe I'm off the track with the strace log and everything. On a higher level, when I start amdccle, it just "runs" without error messages on any channel (stderr, syslog, etc) and with negligible memory and cpu consumption, but nothing else happens (even after a long time).

  6. #6
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    .ro/.ca
    Posts
    232

    Default

    I now noticed that I have the same problem with aticonfig IF the xserver is running. For example I do
    Code:
    # aticonfig --enable-monitor=crt1
    Using /etc/X11/xorg.conf
    Saved back-up to /etc/X11/xorg.conf.fglrx-0
    and then it "freezes" the same way that amdcccle does, and strace shows the same (or similar?) "Resource temporarily unvailable" error.

    Any suggestion is appreciated.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •