Results 1 to 10 of 10

Thread: Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0" with fglrx + xgl + beryl

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    10

    Default Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0" with fglrx + xgl + beryl

    Hello, i have now another problem with fglrx+glx+beryl

    yesterday all my ati was ok
    today i install glx and beryl

    Now i do a glxinfo | grep render and i get:
    glxinfo | grep render
    Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
    direct rendering: No
    GLX_ATI_pixel_format_float, GLX_ATI_render_texture
    OpenGL renderer string: RADEON 9600 Generic
    I haven't got any error en xorg.log

    my xorg.conf is:
    # Xorg configuration created by system-config-display

    Section "ServerLayout"
    Identifier "single head configuration"
    Screen 0 "Screen0" 0 0
    InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    EndSection

    Section "Module"
    Load "dbe"
    Load "extmod"
    Load "fbdevhw"
    Load "glx"
    Load "record"
    Load "freetype"
    Load "type1"
    Load "dri"
    EndSection

    Section "ServerFlags"
    Option "AIGLX" "off"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Keyboard0"
    Driver "kbd"
    Option "XkbModel" "pc105"
    Option "XkbLayout" "es"
    EndSection

    Section "Monitor"

    ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
    ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
    ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
    ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
    Identifier "Monitor0"
    VendorName "Monitor Vendor"
    ModelName "Monitor 1280x1024"
    ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
    HorizSync 30.0 - 71.0
    VertRefresh 50.0 - 160.0
    Option "dpms"
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "Videocard0"
    Driver "fglrx"
    VendorName "Videocard vendor"
    BoardName "ATI Technologies Inc X1900"
    Option "VideoOverlay" "on"
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "Screen0"
    Device "Videocard0"
    Monitor "Monitor0"
    DefaultDepth 24
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 24
    Modes "1280x1024" "1280x960" "1280x800" "1152x864" "1152x768" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    EndSection

    Section "DRI"
    Group 0
    Mode 0666
    EndSection

    Section "Extensions"
    Option "Composite" "False"
    EndSection

    I dont know how to fix "Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0"."
    I use xorg

    Can anybody help me?

    Thank u!
    BerMeJo
    Last edited by BerMeJo; 11-10-2006 at 05:04 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •