Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 45

Thread: Open-Source ATI Driver Gets TV-Out

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    14,590

    Default Open-Source ATI Driver Gets TV-Out

    Phoronix: Open-Source ATI Driver Gets TV-Out

    Thanks to recent commits in the RandR 1.2 branch for the open-source X.Org Radeon driver, it's now possible to use S-Video and composite TV output on your ATI graphics card without any patches. This is not limited to the R200 series but will also work with the R300 series and theoretically any graphics card supported by the xf86-video-ati driver. In this guide have outlined the instructions for enabling TV output support from the Radeon driver git code as well as some of the current limitations.

    http://www.phoronix.com/vr.php?view=10814

  2. #2
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    13

    Default

    Hi,

    Is the video overlay working properly with this driver?


    Trek1701

  3. #3
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    PL
    Posts
    910

    Default

    but of course.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    3

    Default

    Hi,

    I'm having trouble building the driver. autogen.sh runs smoothly, but when I use the make command I get this:

    make all-recursive
    make[1]: Entering directory `/home/lynn/Desktop/xf86-video-ati'
    Making all in src
    make[2]: Entering directory `/home/lynn/Desktop/xf86-video-ati/src'
    /bin/bash ../libtool --tag=CC --mode=compile gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I.. -I/usr/include/xorg -I/usr/include/drm -I/usr/include/X11/dri -g -O2 -MT ati.lo -MD -MP -MF .deps/ati.Tpo -c -o ati.lo ati.c
    gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I.. -I/usr/include/xorg -I/usr/include/drm -I/usr/include/X11/dri -g -O2 -MT ati.lo -MD -MP -MF .deps/ati.Tpo -c ati.c -fPIC -DPIC -o .libs/ati.o
    In file included from ati.c:65:
    radeon_probe.h:46:22: error: xf86Crtc.h: No such file or directory
    In file included from ati.c:65:
    radeon_probe.h:225: error: expected specifier-qualifier-list before 'xf86CrtcPtr'
    ati.c:228: error: 'PACKAGE_VERSION_MAJOR' undeclared here (not in a function)
    ati.c:228: error: 'PACKAGE_VERSION_MINOR' undeclared here (not in a function)
    ati.c:228: error: 'PACKAGE_VERSION_PATCHLEVEL' undeclared here (not in a function)
    make[2]: *** [ati.lo] Error 1
    make[2]: Leaving directory `/home/lynn/Desktop/xf86-video-ati/src'
    make[1]: *** [all-recursive] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/home/lynn/Desktop/xf86-video-ati'
    make: *** [all] Error 2
    Does anyone know the solution?

    Thanks
    -Lynn

  5. #5
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    210

    Default

    Quote Originally Posted by lynn View Post
    Hi,

    I'm having trouble building the driver. autogen.sh runs smoothly, but when I use the make command I get this:



    Does anyone know the solution?
    Looks like you're missing some headerfiles from the xorg-server package (and maybe other X libs)
    Forgot to install the appropriate -devel package(s)?
    Last edited by mlau; 08-15-2007 at 03:15 PM.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    3

    Default

    Which header files and dev packages, specifically? I've been installing various things that sound related, such as xorg-dev and xlibs-dev, but I keep getting the same make error.

    Thanks
    -Lynn

  7. #7
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    PL
    Posts
    910

    Default

    maybe xorg-server development files would do the trick.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    23

    Default

    Quote Originally Posted by lynn View Post
    Which header files and dev packages, specifically? I've been installing various things that sound related, such as xorg-dev and xlibs-dev, but I keep getting the same make error.

    Thanks
    -Lynn
    Yoshi's right. To find out what's missing, use your distributions package system. For instance, on debian go to http://packages.debian.org/ and at the bottom, search for the missing file - xf86Crtc.h. It tells you that the file exists in the xserver-xorg-dev package.
    Now, this is debian. I don't know if this works for you.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    210

    Default

    Quote Originally Posted by lynn View Post
    Which header files and dev packages, specifically? I've been installing various things that sound related, such as xorg-dev and xlibs-dev, but I keep getting the same make error.
    According to gentoo's portage this particular
    header belongs to the 'xorg-server' package,
    assuming your distro is already using >= X 7.0

  10. #10
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    3

    Default

    Thanks to you guys I have the TV-out working, but now there's another problem. The colors on the TV appear as if their brightness has been inverted. For example, bright orange becomes dark orange and dark blue becomes light blue.

    This is my LCD monitor and this is my tv screen. Any ideas?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •