Results 1 to 2 of 2

Thread: Crash on startup (xdl_x760_atiddxDisplayMonitorCreateOutput)

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    8

    Default Crash on startup (xdl_x760_atiddxDisplayMonitorCreateOutput)

    My computer is a amd64 with slackware64 (with multilib support) on a via K8T800
    chipset and 4GB of RAM. the graphic card is a HD2600 XT AGP and connect are 2
    TFT (1280x1024 and 1920x1080), AGP size is set to the maximum in Bios. Kernel
    is 2.6.38.3 but changing kernel to 2.6.37.6 didnt make any difference.

    I installed via
    ./ati-driver-installer-11-3-x86.x86_64.run --buildpkg Slackware/Slackware

    and installed the patch for fixing the acquire_console_sem change in 2.6.38:
    +#if LINUX_VERSION_CODE >= KERNEL_VERSION(2,6,38)
    + console_lock();
    +#else
    acquire_console_sem();
    +#endif

    the kernel module builds fine and loads fine

    when i try to startup the X i get this:
    [ 1014.933] (II) fglrx(0): Finished Initialize PPLIB!
    [ 1015.014] (II) fglrx(0): Output DFP1 using monitor section
    aticonfig-Monitor[0]-0
    [ 1015.014] (II) fglrx(0): Output CRT1 has no monitor section
    [ 1015.014] (II) fglrx(0): Output CRT2 has no monitor section
    [ 1015.014] (II) fglrx(0): Output TV using monitor section TV
    [ 1015.014] (**) fglrx(0): Option "Ignore" "True"
    [ 1015.031]
    Backtrace:
    [ 1015.031] 0: /usr/bin/X11/X (xorg_backtrace+0x28) [0x4a02d8]
    [ 1015.031] 1: /usr/bin/X11/X (0x400000+0x60fc9) [0x460fc9]
    [ 1015.031] 2: /lib64/libc.so.6 (0x7f5601c66000+0x340b0) [0x7f5601c9a0b0]
    [ 1015.032] 3: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
    (xdl_x760_atiddxDisplayMonitorCreateOutput+0x8e) [0x7f5600002fae]
    [ 1015.032] 4: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
    (xdl_x760_atiddxDisplayScreenCreate+0x1bb) [0x7f55fffffebb]
    [ 1015.032] 5: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
    (xdl_x760_atiddxDisplayPreInit+0xd8) [0x7f55ffffc5c8]
    [ 1015.032] 6: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
    (xdl_x760_atiddxPreInit+0xd54) [0x7f55fffd09c4]
    [ 1015.032] 7: /usr/bin/X11/X (InitOutput+0x812) [0x470ad2]
    [ 1015.032] 8: /usr/bin/X11/X (0x400000+0x21e4d) [0x421e4d]
    [ 1015.032] 9: /lib64/libc.so.6 (__libc_start_main+0xfd) [0x7f5601c84e5d]
    [ 1015.033] 10: /usr/bin/X11/X (0x400000+0x21bb9) [0x421bb9]
    [ 1015.033] Segmentation fault at address 0x78
    [ 1015.033]
    Fatal server error:
    [ 1015.033] Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting

    tried to do the --initial both single and dual head, removing the
    /etc/ati/amdpcsb, disconnecting each monitor and even both.

    i'm out of ideas and i cant find any other reference for this problem.

    i will try older version of the fglrx when i have more free time

    Any idea?
    higuita

  2. #2
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Germany
    Posts
    5,411

    Default

    Quote Originally Posted by higuita View Post
    My computer is a amd64 with slackware64 (with multilib support) on a via K8T800
    chipset and 4GB of RAM. the graphic card is a HD2600 XT AGP and connect are 2
    TFT (1280x1024 and 1920x1080), AGP size is set to the maximum in Bios. Kernel
    is 2.6.38.3 but changing kernel to 2.6.37.6 didnt make any difference.
    I installed via
    ./ati-driver-installer-11-3-x86.x86_64.run --buildpkg Slackware/Slackware
    and installed the patch for fixing the acquire_console_sem change in 2.6.38:
    +#if LINUX_VERSION_CODE >= KERNEL_VERSION(2,6,38)
    + console_lock();
    +#else
    acquire_console_sem();
    +#endif
    the kernel module builds fine and loads fine
    when i try to startup the X i get this:
    [ 1014.933] (II) fglrx(0): Finished Initialize PPLIB!
    [ 1015.014] (II) fglrx(0): Output DFP1 using monitor section
    aticonfig-Monitor[0]-0
    [ 1015.014] (II) fglrx(0): Output CRT1 has no monitor section
    [ 1015.014] (II) fglrx(0): Output CRT2 has no monitor section
    [ 1015.014] (II) fglrx(0): Output TV using monitor section TV
    [ 1015.014] (**) fglrx(0): Option "Ignore" "True"
    [ 1015.031]
    Backtrace:
    [ 1015.031] 0: /usr/bin/X11/X (xorg_backtrace+0x28) [0x4a02d8]
    [ 1015.031] 1: /usr/bin/X11/X (0x400000+0x60fc9) [0x460fc9]
    [ 1015.031] 2: /lib64/libc.so.6 (0x7f5601c66000+0x340b0) [0x7f5601c9a0b0]
    [ 1015.032] 3: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
    (xdl_x760_atiddxDisplayMonitorCreateOutput+0x8e) [0x7f5600002fae]
    [ 1015.032] 4: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
    (xdl_x760_atiddxDisplayScreenCreate+0x1bb) [0x7f55fffffebb]
    [ 1015.032] 5: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
    (xdl_x760_atiddxDisplayPreInit+0xd8) [0x7f55ffffc5c8]
    [ 1015.032] 6: /usr/lib64/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
    (xdl_x760_atiddxPreInit+0xd54) [0x7f55fffd09c4]
    [ 1015.032] 7: /usr/bin/X11/X (InitOutput+0x812) [0x470ad2]
    [ 1015.032] 8: /usr/bin/X11/X (0x400000+0x21e4d) [0x421e4d]
    [ 1015.032] 9: /lib64/libc.so.6 (__libc_start_main+0xfd) [0x7f5601c84e5d]
    [ 1015.033] 10: /usr/bin/X11/X (0x400000+0x21bb9) [0x421bb9]
    [ 1015.033] Segmentation fault at address 0x78
    [ 1015.033]
    Fatal server error:
    [ 1015.033] Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
    tried to do the --initial both single and dual head, removing the
    /etc/ati/amdpcsb, disconnecting each monitor and even both.
    i'm out of ideas and i cant find any other reference for this problem.
    i will try older version of the fglrx when i have more free time
    Any idea?
    higuita
    my hd4650/agp also fails on the 11-5 catalyst in ubuntu 11.04..

    thats "normal" and "standard" i buy this card new for 62 and only 2D+software-rendering support on linux with the radeon driver...

    other people do have the same problems on winxp to

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •