Results 1 to 2 of 2

Thread: AMD 64 Fedora core 7 ati install problems

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2

    Unhappy AMD 64 Fedora core 7 ati install problems

    Hello
    I am trying to install the ati drivers version 8.40.4 into Fedora core 7. The packages all build ok but the xsever will not start ! Just crashes back to vesa ,here is my xorg conf and xlog . Thanks in advance

    # Xorg configuration created by system-config-display

    Section "ServerLayout"
    Identifier "single head configuration"
    Screen 0 "aticonfig-Screen[0]" 0 0
    InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    EndSection

    Section "Files"
    EndSection

    Section "Module"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Keyboard0"
    Driver "kbd"
    Option "XkbModel" "pc105"
    Option "XkbLayout" "us"
    EndSection

    Section "Monitor"
    Identifier "aticonfig-Monitor[0]"
    Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
    Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
    Option "DPMS" "true"
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "Videocard0"
    Driver "vesa"
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "aticonfig-Device[0]"
    Driver "fglrx"
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "Screen0"
    Device "Videocard0"
    DefaultDepth 16
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 24
    EndSubSection
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 16
    Modes "1280x720" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
    EndSubSection
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "aticonfig-Screen[0]"
    Device "aticonfig-Device[0]"
    Monitor "aticonfig-Monitor[0]"
    DefaultDepth 24
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 24
    EndSubSection
    EndSection

    Section "Extensions"
    Option "Composite" "Disable"
    EndSection

    X Window System Version 1.3.0
    Release Date: 19 April 2007
    X Protocol Version 11, Revision 0, Release 1.3
    Build Operating System: Fedora Core 7 Red Hat, Inc.
    Current Operating System: Linux Angelmedia 2.6.22.9-91.fc7 #1 SMP Thu Sep 27 20:47:39 EDT 2007 x86_64
    Build Date: 11 June 2007
    Build ID: xorg-x11-server 1.3.0.0-9.fc7
    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    to make sure that you have the latest version.
    Module Loader present
    Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sat Oct 13 09:36:43 2007
    (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    Parse error on line 67 of section Extensions in file /etc/X11/xorg.conf
    Unexpected EOF. Missing EndSection keyword?
    (EE) Problem parsing the config file
    (EE) Error parsing the config file

    Fatal server error:
    no screens found
    (WW) xf86CloseConsole: KDSETMODE failed: Bad file descriptor
    (WW) xf86CloseConsole: VT_GETMODE failed: Bad file descriptor

    X Window System Version 1.3.0
    Release Date: 19 April 2007
    X Protocol Version 11, Revision 0, Release 1.3
    Build Operating System: Fedora Core 7 Red Hat, Inc.
    Current Operating System: Linux Angelmedia 2.6.22.9-91.fc7 #1 SMP Thu Sep 27 20:47:39 EDT 2007 x86_64
    Build Date: 11 June 2007
    Build ID: xorg-x11-server 1.3.0.0-9.fc7
    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    to make sure that you have the latest version.
    Module Loader present
    Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sat Oct 13 09:36:43 2007
    (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    Parse error on line 67 of section Extensions in file /etc/X11/xorg.conf
    Unexpected EOF. Missing EndSection keyword?
    (EE) Problem parsing the config file
    (EE) Error parsing the config file

    Fatal server error:
    no screens found
    (WW) xf86CloseConsole: KDSETMODE failed: Bad file descriptor
    (WW) xf86CloseConsole: VT_GETMODE failed: Bad file descriptor

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    49

    Default

    Quote Originally Posted by drystan1 View Post
    Hello
    I am trying to install the ati drivers version 8.40.4 into Fedora core 7. The packages all build ok but the xsever will not start ! Just crashes back to vesa ,here is my xorg conf and xlog . Thanks in advance
    Had the same problem. After some extended searching found the solution.

    Look here:
    http://forums.fedoraforum.org/showth...3&page=1&pp=15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •