Results 1 to 4 of 4

Thread: Dell M6600, AMD Firepro M8900 issues

  1. #1
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    2

    Default Dell M6600, AMD Firepro M8900 issues

    I'm hanging out in IRC asking some questions today about this issue I'm having with a new machine, I figure that posting here will also help get some visibility.

    I'm linking to my askubuntu question, however, once I receive a solution I plan to post it back here for reference to benefit the community.

    http://askubuntu.com/questions/57612...d-power-issues

    Thanks in advance, hopefully I'm not breaking any rules with my first post.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    4

    Default

    storrgie, just know that I'm in the same boat. My experience is being documented both on that same ask ubuntu page and this ubuntu forum thread: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1884548

    My experience was that everything was working smoothly with a fresh install of 11.10 - open source drivers, gnome shell or unity, the works - pretty much all worked as expected.. but now after this morning when I did an apt-get update / upgrade, everything got REALLY slow.

    Unfortunately, i haven't had any luck with the proprietary drivers at all - they're showing major artifacts with transparency and font rendering and the HDMI out doesn't even work properly at all.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    2

    Default

    Good luck to you, I actually sent my M6600 back to Dell. The major problem for me was that they could not source IPS panels and their default 1080 panel was by far the worst quality screen I had ever used.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    4

    Default

    Weird, I wonder if you got a dud.. I have the default 1080p matte screen and I think it's fantastic. Amazing color, great brightness, excellent sharpness.. only minor complaint is their use of heavy anti-glare coating, which can cause some 'shimmering' when looking at a screen of mostly bright colors.. but I try not to do that anyway since I think it's a pain on the eyes.. I make heavy use of the negative window color function in compiz to mitigate that. Also, the anti-glare properties it provides far outweigh the small complaint of the shimmer for me.. I can't stand seeing reflections and glares when trying to look at the screen.

    Also, turns out the problem I was having with performance was a poorly-made GTK 3.0 theme.. once I switched themes my problems with performance on the open-source drivers went away. Overall I love this laptop and ubuntu 11.10 on it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •