Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 31 to 40 of 54

Thread: KDE 4.9 Released With Many Enhancements

  1. #31
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Greece
    Posts
    3,779

    Default

    Quote Originally Posted by kraftman View Post
    So, you don't know yet and you comment? Except it's usable unlike dos and windoze. Amarok and Phonon works great
    Phonon is broken right now. Amarok plays the same track twice. But it's fixed for the next release.

    But I switched to Clementine anyway because of all the Phonon issues. Works much better for me. No bugs so far with that one!

  2. #32
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Greece
    Posts
    3,779

    Default

    Quote Originally Posted by Teho View Post
    Have you checked your options on the last page of login manager settings? There's option for changing that.
    Yes. That option has no effect.

  3. #33
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Greece
    Posts
    3,779

    Default

    Quote Originally Posted by kraftman View Post
    This is a graphic driver problem. It occurs with Open Source radeon drivers and power profile method. With fglrx it works fine.
    I'm on the NVidia blob.

    That's something new.
    Has been there since, hm, 4.6 I think. Definitely over a year.

    This works fine and was never broken for me. I recommend to try some not rolling distros sometimes, because they make additional fixes.
    Well, then you're running some mini fork rather than upstream, official KDE. If Kubuntu doesn't have the bugs, it doesn't mean that KDE doesn't either.

  4. #34
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    10

    Default

    Hi realNC,

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    Bugs that are really annoying:
    • Some windows minimize towards the center of the desktop rather than towards the task bar. Qt Creator and tvtime always trigger that bug here.
    This is not true here. I have qtcreator in 4.8.4 and it deffinately minimizes to the taskbar.
    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    Bugs that are really annoying:
    • Icons "jump" around when hovering the mouse over them (Desktop as well as in Dolphin). Doesn't always happen. Whether it happens or not seems to be fixed at login time.
    I have seen that too in past versions (because the highlighted text below the icon was rendered bold i think and lead to rearrangement because of larger texts) But it does not appear to happen in 4.8.4 anymore.

    As was already said: probably a driver problem

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    Bugs that are really annoying:
    • Switching keyboard layout ignores the desktop (the desktop will use the last layout of the last application.)
    Again, this does not happen on 4.8.4 for me.

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    Bugs that are really annoying:
    • KMix lacks some mixer sliders offered to me by alsamixer. Namely the "front", "rear", "center", "woofer" and "side" sliders. Only "master" is offered. This is with an Asus Xonar D1 card.
    You know that you can set the visible mixers in the kmix setup, right? Or do you mean they are not shown there?

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    Bugs that are really annoying:
    • KDM stopped remembering the user name of the last logged in user after 4.6.
    Works since 4.5 on my big machine (never forgot the username).

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    Bugs that are really annoying:
    • Admin password prompts are in stealth mode. Practically, you wait for a long time for the button you just clicked to do something, only to discover that this whole time a password prompt was opened that is hidden behind the current window.
    Not sure about this. I can not remember it happening.

    I think some of these might be caused by modifications made by your distribution. I use gentoo so I use fairly unpatched KDE. You could give the official packages a try and see if the issues disappear.

  5. #35
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Greece
    Posts
    3,779

    Default

    Quote Originally Posted by huhn_m View Post
    Again, this does not happen on 4.8.4 for me.
    In your browser, change the keyboard layout. Now minimize the browser and click on the desktop. The layout doesn't revert back. It stays to whatever you set it in the browser (or any other application for that matter.)

    You know that you can set the visible mixers in the kmix setup, right? Or do you mean they are not shown there?
    Yes, I know. They're not available at all to be put into the "Visible Channels" list.

    Works since 4.5 on my big machine (never forgot the username).
    It was working fine for me in 4.5 too. It broke since 4.6 or 4.7, don't remember exactly.

    I think some of these might be caused by modifications made by your distribution. I use gentoo so I use fairly unpatched KDE. You could give the official packages a try and see if the issues disappear.
    I use Gentoo too :-) It's a fully ~amd64 system.
    Last edited by RealNC; 08-02-2012 at 08:06 AM.

  6. #36
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,068

    Default

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    Yes, I know. They're not available at all to be put into the "Visible Channels" list.
    Are you using pulseaudio? Are the channels visible in the pulseaudio mixer? kmix uses pulseaudio if it is available. If that is misconfigured then kmix will be, too.

  7. #37
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    10

    Default

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    In your browser, change the keyboard layout. Now minimize the browser and click on the desktop. The layout doesn't revert back. It stays to whatever you set it in the browser (or any other application for that matter.)
    Oh! Ok. This was a misunderstanding then. I thought you ment the layout did only switch for the application and not the desktop, because I use a global switching policy. This way you are right. The desktop keeps the layout from the last application.

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    It was working fine for me in 4.5 too. It broke since 4.6 or 4.7, don't remember exactly.
    Can you check in /usr/share/config/kdm/kdmrc wether

    #PreselectUser=Previous

    is commented out or set to Previous?

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    I use Gentoo too :-) It's a fully ~amd64 system.
    Ok. Same for me ^^

  8. #38
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1,111

    Default

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    Just tested that. This has the exact same issue here. Alt + grabbing and moving in the middle of a window shows the same lag.

    I'm using the 302.17 NVidia drivers on a GTX 560Ti, btw.
    Then bitch at NVidia. They obviously introduced a regression. I'm still on 295.49 and have no such issues.
    But thanks for the warning. Not upgrading the drivers was an oversight by me but now I'll hold off upgrading the drivers on purpose.

  9. #39
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Connecticut,USA
    Posts
    953

    Default

    Quote Originally Posted by BO$$ View Post
    Fuck KDE! Windows 8 has been RTM'd! Woot woot!!!
    You surely have to be trolling

  10. #40
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    944

    Default

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    And none of the bugs fixed, probably.
    At least one bug is fixed... after being in Unconfirmed status for a while, even with 57 duplicates. It finally got fixed on the 61st duplicate bug report.

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    And new bugs introduced.
    No arguments there... I've also lost faith in KDE.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •