Page 2 of 12 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 111

Thread: Qt5's Linux Requirements Cause Problems

  1. #11
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    72

    Default Looks like Michael Got TROLLED

    From the comments here, it looks like the author of this rant may not even be a legitimate developer, and the issues he's having don't even appear to be real problems. Michael: In the world of "journalism" there is this thing called fact checking and verifying sources. I know you are desparate for ad revenue from any story you can think of, but remember that people won't come back to the site if all you do is post sensationalist garbage from random Internet trolls.

  2. #12
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    10

    Default

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    Qt 5 QML is OpenGL based (even on MS Windows):

    http://doc-snapshot.qt-project.org/5...rting-qt5.html

    "In Qt 5, all QML applications are rendered with an OpenGL scenegraph architecture rather than the Graphics View framework used in Qt 4."

    Qt 5 widgets, however, are not using GL.
    Right, so Qt5 *isn't* OpenGL based, as he says it is.
    Except for QQuick2 which I'm sure his Qt desktop environment isn't using anyway.

  3. #13
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    182

    Default

    So much headache, so many bad words, all stemming from a display server that is over 25 years old.

    Jump on the wayland train, make it the best it can be, and go for it!

  4. #14
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    91

    Default

    Quote Originally Posted by chuckula View Post
    From the comments here, it looks like the author of this rant may not even be a legitimate developer, and the issues he's having don't even appear to be real problems. Michael: In the world of "journalism" there is this thing called fact checking and verifying sources. I know you are desparate for ad revenue from any story you can think of, but remember that people won't come back to the site if all you do is post sensationalist garbage from random Internet trolls.
    Show me one Phoronix article that isn't sensationalist garbage. There is none. So why are you complaining this time?

  5. #15
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Greece
    Posts
    3,792

    Default

    What Michael isn't realizing is that Phoronix's credibility plummets towards zero with each article he posts lately. Most people already don't consider anything reported by Phoronix as being worth reading.

  6. #16
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Poland
    Posts
    11

    Default

    This whole "article" is totally nonsense, it's simply spreading FUD. I don't see any "valid points" there. How could have Phoronix posted something like that?

  7. #17
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    285

    Default

    I don't understand this article -_-

    It ends with:
    The reason I am soooo pissed is because I have been writing a new Qt Desktop Environment for the last 1-1/2 years and Qt devs broke it by removing the QX11 API's. And my new desktop is blazzzzzzing rubber melting FAST!!!!
    While it's complaining about XCB all the time but still ending that his new desktop is blazing fast.. So, do i just need to ignore his complaints and conclude that XCB improve performance?

    I'm just confused.. If someone would care clearing this up..?

    @ the Michael bashers..
    Please guys, show a little more respect! He's doing an awesome job with those news articles! Remember, he's doing it all alone! Oke, not every article is of good quality, but in general i'm happy with the news that he posts. So please, give him a bit more credits for the work he's doing.
    Last edited by markg85; 09-15-2012 at 11:30 AM.

  8. #18
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    28

    Default

    Michael, there are 2 vulgar words in this article. Please don't publish such rants.

  9. #19
    Join Date
    May 2010
    Posts
    684

    Default

    This is one of the dumbest articles I've ever seen on phoronix, and that's saying something.

  10. #20
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    121

    Default Re

    Quote Originally Posted by lethal View Post
    Right, so Qt5 *isn't* OpenGL based, as he says it is.
    Except for QQuick2 which I'm sure his Qt desktop environment isn't using anyway.
    It is. Qt 5 "Widgets" are not using OpenGL because they were not actually modified, a backwards compatibility decision.
    Qt 5 "QWindow" is using OpenGL. And they recommend porting your code to Qt 5 which means to switch from QWidget to QWindow.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •