Hi everyone, I'm trying to setup dual monitor without Xinerama on my laptop (1400x1050 native res) and my LCD (1680x1050 native res). However, I can't seem to really get it working.

Right now I have two monitors going, with GNOME giving me an individual desktop on each and toolbars and whatnot, but my right monitor (LCD) has the resolution: 1440x900 (reported by xwininfo) and also, about a 30px or so black bar on the left hand side (the side that is beside my LCD monitor).

The LCD is connected to my laptops VGA port, and fglrx sees the right EDID info:

Code:
(II) fglrx(0): Connected Display1: CRT on primary DAC [crt1]
(II) fglrx(0): Display1 EDID data ---------------------------
(II) fglrx(0): Manufacturer: VSC  Model: e51d  Serial#: 16843009
(II) fglrx(0): Year: 2006  Week: 8
(II) fglrx(0): EDID Version: 1.3
(II) fglrx(0): Analog Display Input,  Input Voltage Level: 0.700/0.300 V
(II) fglrx(0): Sync:  Separate  Composite  SyncOnGreen
(II) fglrx(0): Max H-Image Size [cm]: horiz.: 43  vert.: 27
(II) fglrx(0): Gamma: 2.20
(II) fglrx(0): DPMS capabilities: Off; RGB/Color Display
(II) fglrx(0): Default color space is primary color space
(II) fglrx(0): First detailed timing is preferred mode
(II) fglrx(0): redX: 0.640 redY: 0.352   greenX: 0.288 greenY: 0.628
(II) fglrx(0): blueX: 0.144 blueY: 0.076   whiteX: 0.313 whiteY: 0.329
(II) fglrx(0): Supported VESA Video Modes:
(II) fglrx(0): 720x400@70Hz
(II) fglrx(0): 640x480@60Hz
(II) fglrx(0): 640x480@67Hz
(II) fglrx(0): 640x480@72Hz
(II) fglrx(0): 640x480@75Hz
(II) fglrx(0): 800x600@56Hz
(II) fglrx(0): 800x600@60Hz
(II) fglrx(0): 800x600@72Hz
(II) fglrx(0): 800x600@75Hz
(II) fglrx(0): 832x624@75Hz
(II) fglrx(0): 1024x768@60Hz
(II) fglrx(0): 1024x768@70Hz
(II) fglrx(0): 1024x768@75Hz
(II) fglrx(0): 1280x1024@75Hz
(II) fglrx(0): 1152x870@75Hz
(II) fglrx(0): Manufacturer's mask: 0
(II) fglrx(0): Supported Future Video Modes:
(II) fglrx(0): #0: hsize: 1680  vsize 1050  refresh: 75  vid: 4019
(II) fglrx(0): #1: hsize: 1280  vsize 1024  refresh: 60  vid: 32897
(II) fglrx(0): #2: hsize: 1280  vsize 960  refresh: 60  vid: 16513
(II) fglrx(0): #3: hsize: 1152  vsize 864  refresh: 75  vid: 20337
(II) fglrx(0): Supported additional Video Mode:
(II) fglrx(0): clock: 146.2 MHz   Image Size:  433 x 271 mm
(II) fglrx(0): h_active: 1680  h_sync: 1784  h_sync_end 1960 h_blank_end 2240 h_border: 0
(II) fglrx(0): v_active: 1050  v_sync: 1053  v_sync_end 1059 v_blanking: 1089 v_border: 0
(II) fglrx(0): Serial No: Q6Y060803885
(II) fglrx(0): Ranges: V min: 50  V max: 75 Hz, H min: 30  H max: 82 kHz, PixClock max 210 MHz
(II) fglrx(0): Monitor name: VX2025wm
(II) fglrx(0): EDID (in hex):
(II) fglrx(0):  00ffffffffffff005a631de501010101
(II) fglrx(0):  081001030e2b1b782ecfe5a35a49a024
(II) fglrx(0):  135054bfef80b30f81808140714f0101
(II) fglrx(0):  01010101010121399030621a274068b0
(II) fglrx(0):  3600b10f1100001c000000ff00513659
(II) fglrx(0):  3036303830333838350a000000fd0032
(II) fglrx(0):  4b1e5215000a202020202020000000fc
(II) fglrx(0):  00565832303235776d0a20202020009d
(II) fglrx(0): End of Display1 EDID data --------------------
So, first I need to figure out how to set the proper resolution on the damn thing (XRandR shows a max of 1440x900 as well), and then second I need to figure out how to remove that ugly ass black bar, although I'm wondering if the two are related.

Here is my Xorg.conf file:

Code:
  GNU nano 2.0.6                                       File: /etc/X11/xorg.conf                                                                                      

# Xorg configuration created by system-config-display

Section "ServerLayout"
        Identifier     "Multihead layout"
        Screen      0  "Screen0" LeftOf "Screen1"
        Screen      1  "Screen1" 0 0
        InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
        InputDevice    "Synaptics" "CorePointer"
        Option      "Clone" "off"
EndSection

Section "Files"
        ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
EndSection

Section "ServerFlags"
        Option      "AIGLX" "on"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier  "Keyboard0"
        Driver      "kbd"
        Option      "XkbModel" "pc105"
        Option      "XkbLayout" "us+inet"
EndSection

Section "InputDevice"
        Identifier  "Synaptics"
        Driver      "synaptics"
        Option      "Device" "/dev/input/mice"
        Option      "Protocol" "auto-dev"
        Option      "Emulate3Buttons" "yes"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier   "Monitor0"
        VendorName   "Monitor Vendor"
        ModelName    "LCD Panel 1400x1050"
        HorizSync    31.5 - 65.5
        VertRefresh  56.0 - 65.0
        Option      "dpms"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier   "Monitor1"
        VendorName   "Monitor Vendor"
        ModelName    "LCD Panel 1680x1050"
        HorizSync    31.5 - 65.5
        VertRefresh  56.0 - 65.0
       Option      "dpms"
EndSection
Section "Device"
        Identifier  "Videocard0"
        Driver      "fglrx"
        Option      "OpenGLOverlay" "off"
        Option      "VideoOverlay" "on"
EndSection

Section "Device"
        Identifier  "Videocard1"
        Driver      "fglrx"
        BusID       "PCI:1:0:0"
        Screen      1
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "Screen0"
        Device     "Videocard0"
        Monitor    "Monitor0"
        DefaultDepth     24
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth     24
        EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
        Identifier "Screen1"
        Device     "Videocard1"
        Monitor    "Monitor1"
        DefaultDepth     24
        SubSection "Display"
                Viewport   0 0
                Depth      24
                Modes      "1680x1050"
        EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
        Option      "Composite" "Enable"
EndSection
I'm on xorgserver 1.3, Fedora 8, fglrx 8.01.

Thanks!
Matt