Page 15 of 15 FirstFirst ... 5131415
Results 141 to 150 of 150

Thread: 8.02 "Another Cr*ppy Release Edition" ACRE

  1. #141
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,463

    Default

    Sid, it's not a "hardware problem with the overlay" but starting with R5xx most of the video processing hardware was removed from the overlay block and the work is now being done with shaders using TexturedVideo.

    My understanding is that TvTime only supports a limited set of output formats and those don't include any of the formats we support as inputs to the driver, so either TvTime will have to add more output formats or we will need to add shader code to support more input formats.

    We are continuing to wonk on video support in the driver so even if TvTime doesn't change I expect this will get addressed.

  2. #142

    Default

    Quote Originally Posted by bridgman View Post
    My understanding is that TvTime only supports a limited set of output formats and those don't include any of the formats we support as inputs to the driver, so either TvTime will have to add more output formats or we will need to add shader code to support more input formats.
    You adding it is currently the only option because TVTime seems to not be actively developed anymore.

    Quote Originally Posted by bridgman View Post
    We are continuing to wonk on video support in the driver so even if TvTime doesn't change I expect this will get addressed.
    Currently the closed driver supports YV12 and I420. The bad thing is that TVTime needs YUY2 and xdtv needs YUYV. So if you additionally implemented those two modes, most overlay users would probably be really happy (got the supported ones from my rv670 based card by running xvinfo while fglrx is loaded and textured video active).

  3. #143
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4

    Default

    Is it just me, or does Firefox work with composite in this driver? (no more lagging when turning the cube)

  4. #144
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    15

    Default

    Firefox (and thunderbird) scrolling is very fast now, same as when using metacity. Really this driverrelease must be the best one over for me. I got no issues

  5. #145
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    28

    Default

    on x200m and CeleronM430 scrolling is still slow, but faster then before. On X1600XT and AMDx2 4200+ scrolling is good, but without compiz it is a bit faster. Also diagonal tearing is noticeable when you are scrolling very fast.

  6. #146
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    56

    Default

    Quote Originally Posted by sid350 View Post
    on x200m and CeleronM430 scrolling is still slow, but faster then before. On X1600XT and AMDx2 4200+ scrolling is good, but without compiz it is a bit faster. Also diagonal tearing is noticeable when you are scrolling very fast.
    same here!

    i hope _ATI_ solve this soon.

    BTW; any news of somebody Taking advantage of the recently released specs???

  7. #147
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    5

    Default

    Has anyone else experience the fglrx driver crashing with MythTV?

    output from /var/log/messages:
    Code:
    Mar  2 20:57:35 localhost kernel: [  619.420000] [fglrx] PCIe has already been initialized. Reinitializing ...
    Mar  2 20:57:35 localhost kernel: [  619.430000] [fglrx] Reserve Block - 0 offset =  0X7ffb000 length = 0X5000
    Mar  2 20:57:35 localhost kernel: [  619.430000] [fglrx] Reserve Block - 1 offset =  0X0 length = 0X1000000
    Mar  2 20:57:35 localhost kernel: [  619.430000] [fglrx] Reserve Block - 2 offset =  0Xffff000 length = 0X1000
    Mar  2 20:57:35 localhost kernel: [  619.430000] [fglrx] Reserve Block - 3 offset =  0Xffbf000 length = 0X40000
    Mar  2 20:57:35 localhost kernel: [  619.460000] [fglrx] interrupt source 20008000 successfully enabled
    Mar  2 20:57:35 localhost kernel: [  619.460000] [fglrx] enable ID = 0x00000008
    Mar  2 20:57:35 localhost kernel: [  619.460000] [fglrx] Receive enable interrupt message with irqEnableMask: 20008000
    Mar  2 20:57:35 localhost kernel: [  619.460000] [fglrx] interrupt source 10000000 successfully enabled
    Mar  2 20:57:35 localhost kernel: [  619.460000] [fglrx] enable ID = 0x00000009
    Mar  2 20:57:35 localhost kernel: [  619.460000] [fglrx] Receive enable interrupt message with irqEnableMask: 10000000
    Mar  2 20:57:54 localhost kernel: [  638.650000] UDF-fs: No VRS found
    Mar  2 20:57:57 localhost kernel: [  641.060000] UDF-fs: No VRS found
    Mar  2 20:59:14 localhost kernel: [  718.450000] [fglrx] PCIe has already been initialized. Reinitializing ...
    Mar  2 20:59:14 localhost kernel: [  718.460000] [fglrx] Reserve Block - 0 offset =  0X7ffb000 length = 0X5000
    Mar  2 20:59:14 localhost kernel: [  718.460000] [fglrx] Reserve Block - 1 offset =  0X0 length = 0X1000000
    Mar  2 20:59:14 localhost kernel: [  718.460000] [fglrx] Reserve Block - 2 offset =  0Xffff000 length = 0X1000
    Mar  2 20:59:14 localhost kernel: [  718.460000] [fglrx] Reserve Block - 3 offset =  0Xffbf000 length = 0X40000
    Mar  2 20:59:14 localhost kernel: [  718.500000] [fglrx] interrupt source 20008000 successfully enabled
    Mar  2 20:59:14 localhost kernel: [  718.500000] [fglrx] enable ID = 0x00000008
    Mar  2 20:59:14 localhost kernel: [  718.500000] [fglrx] Receive enable interrupt message with irqEnableMask: 20008000
    Mar  2 20:59:14 localhost kernel: [  718.500000] [fglrx] interrupt source 10000000 successfully enabled
    Mar  2 20:59:14 localhost kernel: [  718.500000] [fglrx] enable ID = 0x00000009
    Mar  2 20:59:14 localhost kernel: [  718.500000] [fglrx] Receive enable interrupt message with irqEnableMask: 10000000
    with Ubuntu 7.10 ATI X1950XT

  8. #148
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    25

    Default

    I uninstalled 8.02 driver and went to use mesa....
    Ati still suffers logout/switchuser/shutdown problem on kubuntu 7.10. All those work w/ mesa so i rather have usable system for 2 users than use ati (for now).
    When someone confirms that logout/switchuser.. problem is fixed i'll go back to fglrx.

  9. #149
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Geneva
    Posts
    16

    Default

    With 8.02 and Kubuntu 7.10 I still have to disable atieventsd as describe at the end of this page http://wiki.cchtml.com/index.php/Troubleshooting
    After that, logout, switch console, all work fine.

  10. #150
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    25

    Default

    Well i changed allready to Radeonhd. Maybe i'll come back to fglrx later... or i'll wait til hardyheron gets out.
    Anyway.. about atieventsd, i found this aka patch:
    http://ati.cchtml.com/show_bug.cgi?id=992 Comment #21.
    Last edited by mal13; 03-04-2008 at 05:44 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •