Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Catalyst woes [FirePro 2270]

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Old Europe
    Posts
    917

    Default Catalyst woes [FirePro 2270]

    I got a new Dell machine at work today which comes with an AMD FirePro 2270 (512 MB version).

    After installation of Catalyst 13.2 Beta 7 the fglrx kernel module loads properly
    but I'm ending up with this message using aticonfig:

    "aticonfig: No supported adapters detected"

    Any ideas?

    Don't tell me this card has already phased out to "legacy"... :/
    Last edited by entropy; 03-01-2013 at 09:43 AM.

  2. #2

    Default

    Umm. The firepro series have other drivers.
    Just go to the amd driver site

    step 1 -> Workstation Graphics
    step 2 -> FirePro Performance Pre-WHQL Driver
    step 3 -> FirePro 2270
    step 4 -> whatever Linux architecture you have

    etc. Not that hard.

    PS why did you get a workstation graphics card? Those tend to be more expensive and slower than the consumer cards.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Old Europe
    Posts
    917

    Default

    Quote Originally Posted by gradinaruvasile View Post
    Umm. The firepro series have other drivers.
    Just go to the amd driver site

    step 1 -> Workstation Graphics
    step 2 -> FirePro Performance Pre-WHQL Driver
    step 3 -> FirePro 2270
    step 4 -> whatever Linux architecture you have

    etc. Not that hard.

    PS why did you get a workstation graphics card? Those tend to be more expensive and slower than the consumer cards.
    Thank you. I thought I could just go with Catalyst...

    At work, we can only choose between a small selection of preconfigured Dell offers
    which change from time to time. So I ended up with this configuration (blindly) [Dell Precision T6300]. Actually, it should come with a Nvidia Quadro card.
    Apparently, the old offer was not available any longer and so they "upgraded" it.

    I just found a package in the AUR repositories including kernel patches.
    Let's see. I have a very bad feeling right now...

  4. #4
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Old Europe
    Posts
    917

    Default

    Oh great, no xorg-server 1.13 support.

    Isn't there a way to run the standard Catalyst on those ASICs?
    I think I can do without the additional FireXXX features.

  5. #5

    Default

    There is a newer looking driver:

    step 1 -> Workstation Graphics
    step 2 -> FirePro Multiview series
    step 3 -> FirePro 2270
    step 4 -> whatever Linux architecture you have

    Maybe...

  6. #6
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Old Europe
    Posts
    917

    Default

    Quote Originally Posted by gradinaruvasile View Post
    There is a newer looking driver:

    step 1 -> Workstation Graphics
    step 2 -> FirePro Multiview series
    step 3 -> FirePro 2270
    step 4 -> whatever Linux architecture you have

    Maybe...
    Unfortunately, this driver from late December does definitely not support xserver 1.13.

    https://aur.archlinux.org/packages/catalyst-firepro/

  7. #7

    Default

    Does the fglrx driver install and run?

    If you get the "unsupported hardware" logo, you could try this:

    http://phoronix.com/forums/showthrea...ware-watermark

    Aticonfig may not work correctly here and there for certain hardware, i got mine saying that my A8-5500's GPU runs at -14 C...
    What is important is if you have working opengl and stuff.
    Last edited by gradinaruvasile; 03-01-2013 at 11:19 AM.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Old Europe
    Posts
    917

    Default

    Quote Originally Posted by gradinaruvasile View Post
    Does the fglrx driver install and run?

    If you get the "unsupported hardware" logo, you could try this:

    http://phoronix.com/forums/showthrea...ware-watermark

    Aticonfig may not work correctly here and there for certain hardware, i got mine saying that my A8-5500's GPU runs at -14 C...
    What is important is if you have working opengl and stuff.
    Thank you!

    Catalyst 13.2 beta works fine.
    Only aticonfig refuses to work.
    Why is beyond me.

  9. #9
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    1

  10. #10
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Old Europe
    Posts
    917

    Default

    Quote Originally Posted by PeniWize View Post
    Thanks!

    But does this page contain something helpful for my case?
    If so, I fail to see it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •