Results 1 to 2 of 2

Thread: VGA out on X1400 in Inspiron E1505 / 6400

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Haifa
    Posts
    55

    Default VGA out on X1400 in Inspiron E1505 / 6400

    I have a Dell Inspiton E1505 / 6400 with the ATI Mobility Radeon X1400 256MB graphics card. The back of the laptop has both S-Video and VGA outputs.

    I am currently running Ubuntu Linux 7.04 with the proprietary ATI driver. I would like to enable VGA out and S-Video out. How is this done? This is my xorg.conf file:
    Code:
    # Xorg configuration created by system-config-display
    
    Section "ServerLayout"
            Identifier     "single head configuration"
            Screen      0  "Screen0" 0 0
            InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
            InputDevice    "Synaptics" "CorePointer"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
            Identifier  "Keyboard0"
            Driver      "kbd"
            Option      "XkbModel" "pc105"
            Option      "XkbLayout" "us"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
            Identifier  "Synaptics"
            Driver      "synaptics"
            Option      "Device" "/dev/input/mice"
            Option      "Protocol" "auto-dev"
            Option      "Emulate3Buttons" "yes"
            Option      "SHMConfig" "on"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
    
     ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
     ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
            Identifier   "Monitor0"
            ModelName    "LCD Panel 1680x1050"
     ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
            HorizSync    31.5 - 90.0
            VertRefresh  59.9 - 60.1
            Option      "dpms"
    EndSection
    
    Section "Device"
            Identifier  "Videocard0"
            Driver      "fglrx"
    EndSection
    
    Section "Module"
           load "GLcore"
           load "glx"
           load "dri"
    EndSection
    
    Section "DRI"
           Group 0
           Mode 0666
    EndSection
    
    Section "Extensions"
           Option "Composite" "Disable"
    #       Option          "Composite"     "Enable"
    #       Option          "Composite"     "1"
    EndSection
    
    Section "Screen"
            Identifier "Screen0"
            Device     "Videocard0"
                    Monitor    "Monitor0"
            DefaultDepth     24
            SubSection "Display"
                    Viewport   0 0
                    Depth     24
                    Modes    "1680x1050"
            EndSubSection
    EndSection
    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    11

    Default

    Good luck. If you figure it out, by all means let me know, I have no idea how to get it working on my Thinkpad.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •