Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 47

Thread: AMD Catalyst 13.6 Linux Graphics Driver Beta Released

  1. #11
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    France
    Posts
    583

    Default

    Quote Originally Posted by uid313 View Post
    They should have had X.Org Server 1.14 support months ago.

    Then maybe Ubuntu could have shipped with X.Org Server 1.14 instead of the old version 1.13.

    Ubuntu could not ship the latest X.Org Server due to the AMD driver not supporting it.

    So once again, AMD was holding back the progress of Linux on the desktop.
    You want the goodness of X.Org Server 1.14, well you have to wait another 6 months for the upcoming Ubuntu 13.10 until you can enjoy it, thanks to AMD for stalling it...
    Goodness? To be honest, newer X.Org releases bring nothing. Nothing.

  2. #12
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Kraków, Polska
    Posts
    44

    Default slow motion effect ... again

    Unfortunately, again the same as the 13.4 ... "slow motion effect" for mouse in 3D applications ... tested on AMD APU E-350 for example on: Xonotic, Couter Strike: Source, etc..

  3. #13
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Bulgaria for now
    Posts
    163

    Default

    Quote Originally Posted by Calinou View Post
    Goodness? To be honest, newer X.Org releases bring nothing. Nothing.
    I had to downgrade to 1.13, the only thing I miss about 1.14 was the edge pressure sensitivity which makes the Gnome system tray work nicely.

  4. #14
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    93

    Default

    VTs work ? since 13.2beta I don't have VTs on my system (switching to console produces a black screen with no prompt). I went back to 13.1, VTs work, X3:Albion Prelude from Steam does not crash anymore on startup ...

    I don't want to test it myself. I am tired of system stuck/reboots because AMD drivers don't play well ...

  5. #15
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    991

    Default

    Quote Originally Posted by ext73 View Post
    Unfortunately, again the same as the 13.4 ... "slow motion effect" for mouse in 3D applications ... tested on AMD APU E-350 for example on: Xonotic, Couter Strike: Source, etc..
    Have you tried running desktop without compositor? Try XFCE without and with its own compositor. The issue could actually be compiz, limiting the onscreen frame rate.

    ---

    PS. Use opensource drivers instead.

  6. #16
    Join Date
    May 2012
    Posts
    4

    Default openSUSE 12.2

    On openSUSE 12.2 (kernel 3.4.42-2.28, Xorg 1.12.3) they don't compile and give this error:
    Code:
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c: In function ‘KCL_GetInitKerPte’:
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c:2420:5: warning: return makes integer from pointer without a cast [enabled by default]
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c:2423:5: warning: return makes integer from pointer without a cast [enabled by default]
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c:2428:5: warning: return makes integer from pointer without a cast [enabled by default]
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c: In function ‘KCL_GetPageTableByVirtAddr’:
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c:2487:5: warning: return makes integer from pointer without a cast [enabled by default]
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c:2492:5: warning: return makes integer from pointer without a cast [enabled by default]
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c:2498:5: warning: return makes integer from pointer without a cast [enabled by default]
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c: In function ‘KCL_GetPageSizeByVirtAddr’:
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c:2556:5: warning: return makes integer from pointer without a cast [enabled by default]
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c:2561:5: warning: return makes integer from pointer without a cast [enabled by default]
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c:2567:5: warning: return makes integer from pointer without a cast [enabled by default]
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c: In function ‘KCL_EFI_IS_ENABLED’:
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c:3092:23: error: called object ‘efi_enabled’ is not a function
    /usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.c:3099:1: warning: control reaches end of non-void function [-Wreturn-type]
    make[3]: *** [/usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x/firegl_public.o] Error 1
    make[3]: *** Waiting for unfinished jobs....
    make[2]: *** [_module_/usr/src/kernel-modules/fglrx/2.6.x] Error 2
    make[1]: *** [sub-make] Error 2
    make: *** [all] Error 2
    make: Leaving directory `/usr/src/linux-3.4.42-2.28-obj/x86_64/desktop'
    Actually I don't install openSUSE 12.3 because I've some unresolved issues with bluetooth on 12.3 (I've tested on another machine).

  7. #17
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    MA, USA
    Posts
    1,347

    Default

    Quote Originally Posted by ext73 View Post
    Unfortunately, again the same as the 13.4 ... "slow motion effect" for mouse in 3D applications ... tested on AMD APU E-350 for example on: Xonotic, Couter Strike: Source, etc..
    Damn that's unfortunate, I get that same problem in Portal.

  8. #18
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1,116

    Default

    Quote Originally Posted by haplo602 View Post
    VTs work ? since 13.2beta I don't have VTs on my system (switching to console produces a black screen with no prompt). I went back to 13.1, VTs work, X3:Albion Prelude from Steam does not crash anymore on startup ...
    Same problem here, has anyone tested that with the new drivers?

  9. #19
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Germany
    Posts
    2,150

    Default

    Quote Originally Posted by brosis View Post
    Have you tried running desktop without compositor? Try XFCE without and with its own compositor. The issue could actually be compiz, limiting the onscreen frame rate.
    It's a bug in the OpenGL driver. It's on Windows, too.

  10. #20
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Kraków, Polska
    Posts
    44

    Default

    Quote Originally Posted by brosis View Post
    Have you tried running desktop without compositor? Try XFCE without and with its own compositor. The issue could actually be compiz, limiting the onscreen frame rate.

    ---

    PS. Use opensource drivers instead.
    Only it is not a matter of the compositor ... I use KDE, and here both in 3d for fullscreen windows and not ... is the same ... at 13.3 beta3 is ideally ... with the beta2 13.3, 13.4 and 13.6 beta are such problems.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •