Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 47

Thread: AMD Catalyst 13.6 Linux Graphics Driver Beta Released

  1. #21
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    MA, USA
    Posts
    1,205

    Default

    Quote Originally Posted by d2kx View Post
    It's a bug in the OpenGL driver. It's on Windows, too.
    Windows isn't anywhere near as bad about it though - I personally find it tolerable in Windows. In Portal with same graphics settings, the mouse doesn't lag so bad, but there are noticeable frame drops. However, I am using Crossfire, which could be the cause of the frame drops (crossfire doesn't work in Portal for linux).

  2. #22
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Germany
    Posts
    2,116

    Default

    Quote Originally Posted by schmidtbag View Post
    Windows isn't anywhere near as bad about it though - I personally find it tolerable in Windows. In Portal with same graphics settings, the mouse doesn't lag so bad, but there are noticeable frame drops. However, I am using Crossfire, which could be the cause of the frame drops (crossfire doesn't work in Portal for linux).
    Portal on Windows uses DirectX 9. Although Valve wants to switch to OpenGL eventually there aswell. Try Unigine Heaven (OpenGL) on Windows.

  3. #23
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    101

    Question And Catalyst-legacy?

    I hope there will be a new version of the catalyst-legacy driver avaiable in june (the legacy driver is released each 6 months)

  4. #24
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    519

    Default

    Quote Originally Posted by ext73 View Post
    Unfortunately, again the same as the 13.4 ... "slow motion effect" for mouse in 3D applications ... tested on AMD APU E-350 for example on: Xonotic, Couter Strike: Source, etc..
    Sounds like a typical vsync problem, have you made sure it's disabled in-game and in CCC? (also did you delete /etc/ati/amdpcsdb with Xorg shut down before upgrading?)

    No such issue here, although FPS tank in WINE with vsync on.

    (I've also noticed that I can't click on buttons in TF2's menu, actually I can only navigate with the arrow keys, but then again a quick googling points towards a TF2/old code bug.)

  5. #25
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    MA, USA
    Posts
    1,205

    Default

    Quote Originally Posted by PsynoKhi0 View Post
    Sounds like a typical vsync problem, have you made sure it's disabled in-game and in CCC? (also did you delete /etc/ati/amdpcsdb with Xorg shut down before upgrading?)

    No such issue here, although FPS tank in WINE with vsync on.

    (I've also noticed that I can't click on buttons in TF2's menu, actually I can only navigate with the arrow keys, but then again a quick googling points towards a TF2/old code bug.)
    I can confirm that doesn't work. If anything, turning on vsync actually reduces the problem. There's still a delay but it's much more bearable. From my experience with portal, the "color correction" and "motion blur" options seem to have the greatest impact on this issue, but turning them off doesn't eliminate it.

  6. #26
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    San Bernardino, CA
    Posts
    231

    Default

    AMD... please update your Catalyst Legacy driver (for 3000/4000 series) to support latest X.org and Kernel!!\

    Windows is on Catalyst Legacy 13.4, while Linux is still stuck on the old 13.1 version. WHY??
    Last edited by gururise; 05-29-2013 at 02:37 PM.

  7. #27
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Porto
    Posts
    145

    Default simple

    Quote Originally Posted by gururise View Post
    AMD... please update your Catalyst Legacy driver (for 3000/4000 series) to support latest X.org and Kernel!!\

    Windows is on Catalyst Legacy 13.4, while Linux is still stuck on the old 13.1 version. WHY??
    no comercial interest from amd ...

  8. #28
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    449

    Default

    Quote Originally Posted by gururise View Post
    Windows is on Catalyst Legacy 13.4, while Linux is still stuck on the old 13.1 version. WHY??
    That's not quite right: Windows has a beta of 13.4 available, the stable release is 13.1.

  9. #29
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    519

    Default

    Quote Originally Posted by archibald View Post
    That's not quite right: Windows has a beta of 13.4 available, the stable release is 13.1.
    And no FOSS alternative, drivers that incur development and legal team costs despite the lack of "comercial interest from amd"

  10. #30
    Join Date
    May 2013
    Posts
    38

    Default Works Well with Fedora 19 Beta

    Am I the only one who's happy about this Beta driver?

    It works pretty well on Fedora 19 Beta with A10-5800K.

    Haven't tried any 3D games though. But desktop effects in GNOME 3.8 work smoothly as butter.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •