Results 1 to 8 of 8

Thread: Cannot install xf86-video-ati on x1400 (K)ubuntu

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    17

    Default Cannot install xf86-video-ati on x1400 (K)ubuntu

    Hi,

    i've got a problem with the xf86-video-ati driver for my x1400 mobile card in my thinkpad t60.

    I've tried the usual steps for installing a program from source code.
    $ ./autogen.sh
    $ make
    $ make install
    But if X starts there is an error message that there is no kernel module found:
    (EE) Failed to load module "radeon" (module does not exist, 0)
    Does someone have advise?

    Thanks for your help.

    Edit: Tried both, "ati" and "radeon" in device section for driver.


    Here is my xorg.conf:
    Section "ServerLayout"
    Identifier "Default Layout"
    screen 0 "ati screen[0]" 0 0
    Inputdevice "Generic Keyboard"
    Inputdevice "Configured Mouse"
    Inputdevice "Synaptics Touchpad"
    EndSection

    Section "Module"
    Load "i2c"
    Load "bitmap"
    Load "ddc"
    Load "extmod"
    Load "freetype"
    Load "int10"
    Load "vbe"
    Load "glx"
    Load "dbe"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Generic Keyboard"
    Driver "kbd"
    Option "CoreKeyboard"
    Option "XkbRules" "xorg"
    Option "XkbModel" "pc105"
    Option "XkbLayout" "de"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Configured Mouse"
    Driver "mouse"
    Option "CorePointer"
    Option "Device" "/dev/input/mice"
    Option "Protocol" "ImPS/2"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    Option "Emulate3Buttons" "false"
    Option "Buttons" "5"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Synaptics Touchpad"
    Driver "synaptics"
    Option "SendCoreEvents" "true"
    Option "Device" "/dev/psaux"
    Option "Protocol" "auto-dev"
    Option "SHMConfig" "on"
    Option "HorizEdgeScroll" "0"
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "ati x1400[0]"
    Boardname "ati"
    Busid "PCI:1:0:0"
    Driver "radeon"
    Option "VideoOverlay" "on"
    Option "OpenGLOverlay" "off"
    Screen 0
    EndSection

    Section "Monitor"
    Identifier "ati generic monitor[0]"
    Option "DPMS"
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "ati screen[0]"
    Device "ati x1400[0]"
    Monitor "ati generic monitor[0]"
    Defaultdepth 24
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 24
    EndSubSection
    EndSection
    Last edited by Gottxxc; 03-05-2008 at 12:51 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •