Results 1 to 8 of 8

Thread: help me to install nvidia driver for linux

  1. #1
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    2

    Default help me to install nvidia driver for linux

    I've got a relatively powerful machine, so I'd like to take advantage of my Nvidia graphics card (Sandy Bridge chipset -- i7, 8 GB of RAM, etc)

    I have a Nvidia GeForce GT 630M 2 GB graphics card, but my machine currently defaults to the integrated Intel 3000 graphics.

    I have the open source Nouveau drivers installed, but they don't seem to work. I've tried purging them and installing the proprietary Nvidia drivers with no luck.

    I'm running Linux Mint 15 Cinnamon edition. I've tried installing both the drivers in my distro's software center as well as the ones recommended by Nvidia (they are different drivers), but neither worked.

    I've tried this a few times already; and both times I tried installing the Nvidia drivers, I broke my machine and had to completely re-install the OS. I'd like to avoid that, so I'm looking for advice from people who've successfully done this.

    If you need further information to answer the question, I'll be happy to provide it!

    thank you

    Wedding Planners in Delhi
    Web Designing Company in Delhi

  2. #2
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    27

    Default

    So you have a laptop with a second gen I7 and gt630m? ...Google is you friend, you need to look for project bumblebee.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,578

    Default

    Quote Originally Posted by marco26 View Post
    So you have a laptop with a second gen I7 and gt630m? ...Google is you friend, you need to look for project bumblebee.
    I think that's a spambot (OP, not you).

    The same question was posted word-for-word (and answered) on answers.yahoo.com, minus the wedding planner links.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    27

    Default

    Quote Originally Posted by bridgman View Post
    I think that's a spambot (OP, not you).

    The same question was posted word-for-word (and answered) on answers.yahoo.com, minus the wedding planner links.
    now i feel even dumber

  5. #5
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,578

    Default

    IMO we're better off erring on the side of trying to help, so you did the right thing.

    I just happened to be in a suspicious mood when I read the post, so I googled the text and got an exact match on another site.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by bridgman View Post
    i think that's a spambot (op, not you).

    The same question was posted word-for-word (and answered) on answers.yahoo.com, minus the wedding planner links.
    how can you say that it is a spambot actually i was trying to get my solution on the google but this kind of same question was post in the google and my question was too small and i was getting confuse and i had post a short question but on google the question was in detail so that's why i coppied this question

    thank you

  7. #7
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    204

    Default

    Quote Originally Posted by feeder1980 View Post
    how can you say that it is a spambot
    Banned: http://forums.nexusmods.com/index.ph...er1980-banned/
    Moderator deleted your spam links: http://www.oroom.org/forum/showthrea...tness-changes&
    False age: http://ourdjtalk.com/members/feeder1980.4746/
    Copy & Paste from other sites: http://community.bizzhost.com/showth...he-brand-type&
    Copy and paste: http://good-game.us/motorcycles/8703...ease-help.html
    Banned: http://forum.teamspeak.com/member.php/248444-feeder1980


    Do I need to go on? There is roughtly 1,700 results for your name alone on various sites you are either banned, copy pasted junk or had your useless India trash link drops removed.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    1

    Default

    Hi,

    Kernel 3.10.17
    OS Slackware 14.1 x86_64
    nvidia-settings: version 331.20 Wed Oct 30 18:20:32 PDT 2013

    Xorg /etc/X11/xorg.conf
    Code:
    Section "ServerLayout"
        Identifier     "layout"
        Screen      0  "nvidia" 0 0
        Inactive       "intel"
        InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
        InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        # generated from default
        Identifier     "Keyboard0"
        Driver         "keyboard" 
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        # generated from default
        Identifier     "Mouse0" 
        Driver         "mouse"  
        Option         "Protocol" "auto"
        Option         "Device" "/dev/psaux"
        Option         "Emulate3Buttons" "no"
        Option         "ZAxisMapping" "4 5"  
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier     "Monitor0"
        VendorName     "Unknown" 
        ModelName      "Unknown" 
        Option         "DPMS"
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier     "nvidia"
        Driver         "nvidia"
        BusID          "PCI:01:00:0"
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier     "intel"
        Driver         "modesetting"
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier     "nvidia"
        Device         "nvidia"
        Monitor        "Monitor0"
        Option         "UseDisplayDevice" "none"
        SubSection     "Display"
            Modes      "nvidia-auto-select"
        EndSubSection
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier     "intel"
        Device         "intel"
        Monitor        "Monitor0"
    EndSection
    Xinit /etc/X11/xinit/xinitrc
    Code:
    #!/bin/sh
    
    xrandr --setprovideroutputsource modesetting NVIDIA-0
    xrandr --auto
    
    [...etc...]    
    startkde
    Where's the point? KDE starting correctly, I can clone display to the external HDMI monitor BUT i can not set anymore a large desktop on two screens :/ My external Monitor on HDMI has a black screen, and turn off.

    Do you have any idea what's wrong?

    Thx a lot,

    webster / Valheru

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •