Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 41 to 46 of 46

Thread: GLAMOR'ized Radeon Driver Shows Hope Over EXA

  1. #41

    Default

    Quote Originally Posted by pa2708 View Post
    Thanks for the hints Grad! The packages and build order were ok. The placement of options between xorg.conf and glamor.conf, though, seems to be really touchy. After a few iterations with that (ending up with everything in xorg.conf, and an empty glamor.conf since I believe one has to be present), glamor now initializes, but there's a segfault in r600_dri.so before the display comes up. Should be able to track that down from the stack dump. One step closer!
    I had a crashing issue too. In my case i found it was caused by the presence of the /usr/lib/x86_64-linux-gnu/egl/egl_gallium.so library, put there by a system package installed by default (it showed up in the xorg log's segfault message). It seems it had some disagreements with my build of mesa as i didnt build mesa with --enable-egl. Removing the library or building mesa with --enable-egl fixed this issue.

  2. #42
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    8

    Default

    The stack dump showed that the crash was happening in sb, the optional shader optimizer. Started X with R600_DEBUG=nosb and everything came up!

    The X display came up slowly (a couple minutes), and individual windows take some time (10-20 seconds?) to start, but within a given window performance was quite reasonable. Text scrolling in xterm with an antialiased font is the fastest I've ever seen, 3.4 seconds for ls -lR in a directory tree with 27K files/directories.

    Moving windows around is glass-smooth, except that motion is frozen for around half a second anytime the moved window overlaps another window or the edge of the screen. No visual corruption of any kind.

    Overall, it's not ready to be enabled permanently (on my rig), but it shows lots of promise. Best of all, it seems to be under active development again. Will give it another shot in a few months or if a major upgrade is made.

  3. #43

    Default

    On the 7560D there isnt much of a speed or visual difference vs exa (it ISNT FASTER though). Or anything for that matter, except the minor bugs i mentioned with transparent tray icons etc. Moving windows, scrolling, opening windows seems to be pretty much the same on xfce 4.10. Also, it seems that is uses less CPU% for mundane tasks like painting ordinary windows, scrolling in Seamonkey etc (this is a highly subjective observation though).

  4. #44
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    88

    Default

    Quote Originally Posted by pa2708 View Post
    The stack dump showed that the crash was happening in sb,
    If its the same one, then it looks like it got squished: https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=70088

  5. #45

    Default

    Quote Originally Posted by oibaf View Post
    There are some glamor speedups and fixes in the queue, see http://lists.freedesktop.org/archive...ober/date.html
    BTW, these just get merged: http://cgit.freedesktop.org/xorg/driver/glamor/log/ .

    I also updated my PPA with them.

  6. #46
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Italy
    Posts
    1,003

    Default

    Quote Originally Posted by oibaf View Post
    BTW, these just get merged: http://cgit.freedesktop.org/xorg/driver/glamor/log/ .

    I also updated my PPA with them.
    Thanks oibaf, I will try them.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •