Results 1 to 9 of 9

Thread: Mandriva 2008 and ATI 8.3

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Serbia
    Posts
    20

    Angry Mandriva 2008 and ATI 8.3

    Hi all!
    So this is the problem i have installed fglrx 8.3 driver(not from software manager) with

    # chmod +x ati-driver-installer-8-3-x86.x86_64.run
    # ./ati-driver-installer-8-3-x86.x86_64.run

    also tried
    #sh +x ati-driver-installer-8-3-x86.x86_64.run

    and with

    #./ati-driver-installer-8-3-x86.x86_64.run buildpkg Mandriva/2008


    But it wont start using fglrx.I tried also aticonfig --initial at the end,aslo to check in control centar but every time it loads mesa driver.Does someone have another idea ?Btw my graphic card is x200m if that maters

    Just to show you that am not insane

    Last edited by JA_SAM; 03-23-2008 at 07:45 PM.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Germany
    Posts
    2,117

    Default

    Quote Originally Posted by JA_SAM View Post
    Just to show you that am not insane
    You're insane The picture looks like you have installed the driver using the software management, but you're saying the opposite. Could you post your /var/log/Xorg.0.log please?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Serbia
    Posts
    20

    Default

    No i just shown you that i have it installed.In software manager there is only 8.40,8.41 and 8.45.

    Here(its too long to be in one post)
    http://www.motodestination.com/files/xorg.txt

  4. #4
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Serbia
    Posts
    20

    Default

    sorry for double post
    Last edited by JA_SAM; 03-24-2008 at 07:15 AM.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Germany
    Posts
    2,117

    Default

    Do you have got the file

    /usr/lib/dri/fglrx_dri.so?

    Can you try a "modprobe fglrx" and restart X? Does modprobe fail to load fglrx?

    Also, it may be easier just to enable Mandriva's "non-free backports" repository, it has got the latest fglrx release in it.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Serbia
    Posts
    20

    Default

    Yes i have /usr/lib/dri/fglrx_dri.so.And it loads again mesa if i start modprobe+restart x.Also i do have non-free backports but 8.45 is latest.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Germany
    Posts
    2,117

    Default

    You seem to be using a bit mirror or haven't updated it for a while. fglrx 8.471 is in non-free/backports for a while now, as you can see at this random, german mirror:

    ftp://ftp-stud.fht-esslingen.de/pub/...free/backports

    I don't use Mandriva outside vbox at the moment, but are planning to do a larger test when Mandriva 2008.1 (Spring) releases, because the RC2 already is very nice. So I can't help you that much without using it by myself, sorry.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    14

    Default

    Quote Originally Posted by JA_SAM View Post
    Hi all!
    So this is the problem i have installed fglrx 8.3 driver(not from software manager) with

    # chmod +x ati-driver-installer-8-3-x86.x86_64.run
    # ./ati-driver-installer-8-3-x86.x86_64.run
    I could never get the driver directly from ATI to install. Whenever I checked the logs it had blown up in one place or another. Luckily somebody at Mandriva apparently knows how to do this since the latest fglrx is already in the nonfree/backport area, and that installed with no problems. Here is one of many download sites:


    http://mirrors.usc.edu/pub/linux/dis...ree/backports/

  9. #9
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Serbia
    Posts
    20

    Default

    Ok thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •