Results 1 to 6 of 6

Thread: Any Success Experience of Composite with FireGL 3400?

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5

    Default Any Success Experience of Composite with FireGL 3400?

    I've never succeeded in enabling Composite for My Dell Precision workstation with a FireGL V3400. I've add the composite and aiglx section in my xorg.conf

    Code:
    Section "ServerLayout"
            Identifier     "X.org Configured"
            Screen      0  "Screen0" 0 0
            InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
            InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    EndSection
    
    Section "Files"
            RgbPath      "/etc/X11/rgb"
            ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
            FontPath     "/usr/share/fonts/X11/misc"
            FontPath     "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
            FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
            FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
            FontPath     "/usr/share/fonts/X11/Type1"
            FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
            FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
            FontPath     "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
            FontPath     "/usr/local/share/fonts/msfonts"
    #       FontPath     "/usr/local/share/fonts/programfont"
            FontPath     "/usr/share/fonts/wenquanyi/wqy-bitmapfont/"
            FontPath     "/usr/share/fonts/wenquanyi/wqy-zenhei/"
    EndSection
    
    Section "Module"
            Load  "ddc"
            Load  "glx"
            Load  "extmod"
            Load  "xtrap"
            Load  "record"
            Load  "GLcore"
            Load  "dbe"
            Load  "dri"
            Load  "freetype"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
            Identifier  "Keyboard0"
            Driver      "kbd"
            Option      "XkbOptions" "altwin:super_win"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
            Identifier  "Mouse0"
            Driver      "mouse"
            Option      "Protocol" "auto"
            Option      "Device" "/dev/input/mice"
            Option      "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
            Identifier   "Monitor0"
            VendorName   "DELL"
            ModelName    "DELL E177FP"
            HorizSync    31.0 - 80.0
            VertRefresh  56.0 - 75.0
            Option      "DPMS"
    EndSection
    
    Section "Device"
            Identifier  "Card0"
            Driver      "fglrx"
            VendorName  "ATI Technologies Inc"
            BoardName   "ATI FireGL V3400 (RV380) 3E54 (PCIE)"
    #       Option      "UseFastTls" "2"
    EndSection
    
    Section "Screen"
            Identifier "Screen0"
            Device     "Card0"
            Monitor    "Monitor0"
            DefaultDepth     24
            Option      "XAANoOffscreenPixmaps" "true"
    #Option     "AddARGBGLXVisual" "true"
    #Option     "DisableGLXRootClipping" "true"
            SubSection "Display"
                    Modes    "1280x1024"
            EndSubSection
    EndSection
    
    Section "Extensions"
            Option      "Composite" "Enable"
    EndSection
    
    Section "ServerFlags"
        Option "AIGLX"
    EndSection
    
    Section "DRI"
        Mode 0666
    EndSection
    I'm running a debian sid box and just upgraded to the most recent Catalyst 8.3 driver. But my kde4 desktop plasma always complain that no Composite available. But the Xorg.log has the line
    Code:
    (**) Extension "Composite" is enabled
    Also with some wierld error
    Code:
    Receive 3D performance mode message with status: 00000001
    (WW) AIGLX: 3D driver claims to not support visual 0x23
    (WW) AIGLX: 3D driver claims to not support visual 0x24
    (WW) AIGLX: 3D driver claims to not support visual 0x25
    .......(lots of them)
    So my question is has anybody succeeded in getting composite running on a FireGL V3400 Card or any other FireGL card? If so, how do you make it? Another question is how can I check whether my composite is enabled?
    Thanks a lot.
    ps.I'm been really disappointed by the ati linux driver and will definitely switch to Nvidia next time which already has the composite feature enabled ? years ago...
    Last edited by cybersnoopy; 03-05-2008 at 06:15 PM.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,514

    Default

    I'm not sure if we enable composite on the FireGL parts -- we normally enable a different feature set for workstation users. I'll try to find out.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5

    Default

    have you find it out?
    Quote Originally Posted by bridgman View Post
    I'm not sure if we enable composite on the FireGL parts -- we normally enable a different feature set for workstation users. I'll try to find out.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,514

    Default

    So far the answer is that we don't disable compositing or AIGLX on the FireGL parts, and we have a number of people running Compiz on FireGL parts in house (yes, with the same drivers ).

    I haven't heard back from everyone yet so we might still find something, but initial feedback is that this sounds like a system-specific thing. I'm not clear on whether the specific visuals mentioned here are actually needed for anything - something I have to check in my (ha ha) free time.

    When you say "you have not been able to enable composite" what are you using as a measure of success ? I realize you asked for recommendations in your first post, just wondering what happens when you try to run Compiz etc...

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1

    Default

    I played around today desperately trying to get my Mobility Firegl t2 to work (radeon 9600 core) with composite , not realizing that there was an issue with it with the current drivers.

    I actually managed to get one session to work very well with compiz-fusion by falsely reporting myself as a radeon 9600 mobile chip ID, but eventually switching to a virtual terminal (ctrl+shift+f1 etc) hard locked my machine. Now, half the time I reboot and do any opengl related operation , I get a hard lock, but sometimes I can keep it working.

    I guess I'll go back to disabling composite/aiglx manually, as its the only way to keep stable

  6. #6
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5

    Default

    It works now, from one of the recent release of the driver. I didn't change anything except the driver. So it seems that compositing stuff was not turned on on the old driver for FireGL somehow.
    Thanks
    Quote Originally Posted by bridgman View Post
    So far the answer is that we don't disable compositing or AIGLX on the FireGL parts, and we have a number of people running Compiz on FireGL parts in house (yes, with the same drivers ).

    I haven't heard back from everyone yet so we might still find something, but initial feedback is that this sounds like a system-specific thing. I'm not clear on whether the specific visuals mentioned here are actually needed for anything - something I have to check in my (ha ha) free time.

    When you say "you have not been able to enable composite" what are you using as a measure of success ? I realize you asked for recommendations in your first post, just wondering what happens when you try to run Compiz etc...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •